Η τραγωδία σε Τουρκία και Συρία ραγίζει καρδιές, ενώ οι νεκροί έχουν ξεπεράσει τις 47.000, την ώρα που η γη δεν σταματά να τρέμει.

Ο απόλυτος τρόμος δε φαίνεται να έχει τελειώσει αφού το βράδυ της Δευτέρας (20/2) ένας νέος σεισμός 6,4 Ρίχτερ είχε ως αποτέλεσμα να καταρρεύσουν και άλλα κτίρια.

Σύμφωνα με τα έως τώρα δεδομένα, οι άστεγοι ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο και η καθημερινή μάχη για την επιβίωση συνεχίζεται εν μέσω υποσχέσεων από τον Ερντογάν για άμεση στεγαστική αποκατάσταση.

Το βίντεο με τα κόκκινα μπαλόνια στο Χατάι

Την ίδια στιγμή οι επιζώντες προσπαθούν να μαζέψουν τα κομμάτια τους, θρηνώντας παράλληλα τα αγαπημένα τους πρόσωπα που χάθηκαν στα χαλάσματα «χάρτινων πολυκατοικιών».

Δημοσίευμα στη βρετανική εφημερίδα «Guardian» αναφέρει ότι στην πόλη Χατάι, πρωτεύουσα της ομώνυμης επαρχίας, σεισμόπληκτοι έδεσαν κόκκινα μπαλόνια στα ερείπια κτιρίου σε ανάμνηση των παιδιών που έχασαν τη ζωή τους από τον σεισμό στην Τουρκία.

Ο σεισμός στην Τουρκία έχει σημαδέψει τα παιδιά που επέζησαν, με ψυχολόγους να προσπαθούν να στηρίξουν τόσο τα ίδια όσο και τους γονείς του που βγήκαν ζωντανοί από τα χαλάσματα.

Νέες εικόνες καταστροφής από το Χατάι μετά τα 6,4 Ρίχτερ

Εν τω μεταξύ, στη δημοσιότητα δόθηκε βίντεο από drone με τις νέες καταστροφές που προκάλεσε ο σεισμός των 6,4 Ρίχτερ στην πόλη Χατάι. Ετοιμόρροπα κτίρια κατέρρευσαν, την ώρα που πολυκατοικίες έχουν γείρει στο πλάι.

Διασώστες στέκονται δίπλα από «βουνά» με μπάζα σε ένα αποκαλυπτικό σκηνικό καταστροφής μετά το νέο χτύπημα του Εγκέλαδου.