O Φινλανδός, υπουργός Εξωτερικών, Πέκα Χααβίστο, εξέφρασε την ελπίδα ότι η Ουγγαρία και η Τουρκία θα επικυρώσουν το συντομότερο την ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ.

Ειδικότερα, ο Φινλανδός ΥΠΕΞ, προσερχόμενος στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων στις Βρυξέλλες και αναφερόμενος στο αίτημα ένταξης των δύο σκανδιναβικών χωρών στο ΝΑΤΟ, σημείωσε πως: «O υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν επισκέπτεται την Τουρκία και είμαι σίγουρος ότι το μήνυμα από τις ΗΠΑ είναι πολύ ξεκάθαρο: όσο πιο σύντομα γίνει η επικύρωση και για τις δύο, τη Σουηδία και τη Φινλανδία, τόσο το καλύτερο».

«Έχουμε δύο χώρες που έχουν απομείνει, η μία είναι η Τουρκία, η άλλη είναι η Ουγγαρία, και ελπίζουμε ότι και οι δύο χώρες θα προχωρήσουν τη διαδικασία επικύρωσης το συντομότερο», συμπλήρωσε.

Ακόμη, ο ίδιος ανέφερε ότι η Φινλανδία και η Σουηδία έκαναν από την πλευρά τους αυτό που έπρεπε, έκαναν τις αιτήσεις για ένταξη στο ΝΑΤΟ και τώρα εναπόκειται στα μέλη της Συμμαχίας «να λάβουν τις τελικές τους αποφάσεις».