Ο Βέλγος δικηγόρος, Σβεν Μαρί, που ανέλαβε πριν από λίγες μέρες την υπεράσπιση της Εύας Καϊλή, μιλώντας στο βελγικό ιστότοπο sudinfo, άφησε και πάλι αιχμές κατά των δικαστών, λέγοντας πως η πελάτισσά του είναι τρόπαιο στα χέρια τους, ως αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Ο Βέλγος δικηγόρος ανέφερε ότι δεν μπορεί να πιστέψει πως δεν κατάφερε να πετύχει την αποφυλάκιση της πελάτισσάς του και δήλωσε, αναφερόμενος στο παρατσούκλι που του έχουν κολλήσει λόγω της υπεράσπισης στο παρελθόν εγκληματιών όπως ο μακελάρης του Παρισιού: «Εγώ, συνήγορος του διαβόλου; Η Εύα Καϊλή δεν είναι διάβολος!».

Ο Σβεν Μαρί, μετά και την τελευταία δικαστική εξέλιξη, άσκησε έφεση κατά της απόφασης να παραμείνει η Εύα Καϊλή στη φυλακή για άλλους δύο μήνες. «Σας παραδέχομαι ότι δεν κοιμήθηκα καλά» είπε. Στην ερώτηση αν νιώθει απογοητευμένος που δεν κατάφερε να αποφυλακίσει την Εύα Καϊλή, απάντησε: «Πρέπει να παραδεχτώ ότι δεν κοιμήθηκα καλά. (...) Οι κίνδυνοι που θα μπορούσαν να δημιουργηθούν με την αποφυλάκισή της είναι ανύπαρκτοι. Δεν μπορεί να το σκάσει, δεν μπορεί να υποτροπιάσει με οποιονδήποτε τρόπο, δεν μπορεί να εξαφανίσει αρχεία που έχουν ήδη διαρρεύσει. Έγγραφα που δεν έχουν ούτε οι δικηγόροι καταλήγουν στον Τύπο».

Και πρόσθεσε: «Το να την κρατούν προφυλακισμένη είναι μάλλον συμβολικό. Αλλά η δικαιοσύνη δεν πρέπει να είναι συμβολική. Δεν υπάρχει πλέον κανένας λόγος να την κρατούν στη φυλακή. Θα δεχόμασταν να αποφυλακιστεί υπό όρους ή με ηλεκτρονικό βραχιολάκι. Εδώ έχουμε την εντύπωση ότι πρόκειται για ένα είδος τροπαίου που επιτρέπει στο σύστημα δικαιοσύνης να πει ότι λειτούργησε».

Στην ερώτηση για το επιχείρημα των δικαστών, ότι δηλαδή δεν την αποφυλακίζουν γιατί μπορεί να την απαγάγουν οι Καταριανοί, ο Σβεν Μαρί απάντησε: «Αυτό είναι το είδος της ιστορίας που δεν με ενδιαφέρει πραγματικά. Ας σταματήσουμε να κάνουμε ταινία αυτή την υπόθεση, ακόμα κι αν το σενάριο είναι καλό».

Σύμφωνα με τη «Le Soir», ο συνήγορος της Εύας Καϊλή θέλει η εντολέας του να εξεταστεί κατά αντιπαράσταση με τον Αντόνιο Παντζέρι, τον φερόμενο ως «εγκέφαλο» του Qatargate.

Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα ΟΝ ΤΙΜΕ στις 20/2