Οι θάνατοι αξιωματούχων ή πρώην αξιωματούχων στη Ρωσία έχουν πάρει τη μορφή μάστιγας, με αποτέλεσμα να είναι όλο και λιγότερο πειστικοί. Η Μαρίνα Γιανκίνα πέθανε και το πτώμα της βρέθηκε κάτω από το μπαλκόνι του σπιτιού της στην Αγία Πετρούπολη



Η Γιανκίνα ήταν επικεφαλής της διεύθυνσης Οικονομικών στο υπουργείο Άμυνας και αρμόδια για τη Δυτική Στρατιωτική Περιφέρεια. Φέρεται να ζήτησε από τον πρώην σύζυγό της να καλέσει την Αστυνομία λίγη ώρα πριν το θάνατό της. 

Λέγεται ότι είχε προβλήματα υγείας, ενώ η ανακριτική επιτροπή βάζει στο κάδρο την αυτοκτονία. Κάτι που ελάχιστους βρίσκει ανυποψίαστους, παρ' ότι η γυναίκα δεν φαίνεται ότι είχε κάποια κόντρα με τον Βλαντίμιρ Πούτιν και το Κρεμλίνο, αντιθέτως ήταν στέλεχός του. 



Πριν αναλάβει καθήκοντα στο υπουργείο Άμυνας, η Μαρίνα Γιάνκινα εργαζόταν στην Ομοσπονδιακή υπηρεσία εφορίας και επίσης ήταν αντιπρόεδρος της επιτροπής περιουσιακών σχέσεων της Αγίας Πετρούπολης.



Σύμφωνα με πληροφορίες του καναλιού Mash στο Telegram, το οποίο επικαλείται ο ιστότοπος Meduza, πριν τον θάνατό της η Γιάνκινα είχε πάρει τηλέφωνο τον πρώην σύζυγό της και του ζήτησε να καλέσει την αστυνομία. Όπως ισχυρίζεται το Mash, η Γιάνκινα «αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας».



Στις 13 Φεβρουαρίου σε εξοχικό σπίτι, στο χωριό Γκολίκοβο έξω από τη Μόσχα, βρέθηκε το πτώμα του πρώην αναπληρωτή επικεφαλής της κύριας διεύθυνσης του υπουργείου Εσωτερικών για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας (γνωστή ως «Κέντρο Ε’) του στρατηγού Βλαντίμιρ Μακάροφ. Δίπλα στο πτώμα του υπήρχε μια καραμπίνα Berkut-2M. Ο Μακάροφ πιθανολογείται ότι αυτοκτόνησε.