Ο Έλον Μασκ φέρεται να απείλησε πως θα απολύσει τους μηχανικούς της Twitter αφού τα tweets του κατά τη διάρκεια του Super Bowl προσέλκυσαν λιγότερο ενδιαφέρον από εκείνα του προέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν.

Σύμφωνα με το Bloomberg, κατά τη διάρκεια του κυριακάτικου αγώνα στο οποίο οι Φιλαδέλφεια Ιγκλς αντιμετώπισαν τους Κάνσας Σίτι Τσιφς, ο κ. Μπάιντεν ανέβασε στο Twitter ένα βίντεο με την πρώτη κυρία, Τζιλ Μπάιντεν, να υποστηρίζει τους «Αετούς», ενώ ο Μασκ πανηγύρισε για την ίδια ομάδα σε ένα tweet που έχει πλέον διαγραφεί.

Ενώ το tweet του προέδρου των ΗΠΑ συγκέντρωσε περίπου 29 εκατομμύρια reactions, η ανάρτηση του Μασκ μάζεψε περίπου 9 εκατομμύρια. Ύστερα από αυτό, ο επικεφαλής του Twitter φέρεται να διέταξε τους μηχανικούς της εταιρείας να κάνουν αλλαγές στην πλατφόρμα για να εξασφαλίσουν ότι τα tweets του θα έχουν καλύτερη θέαση.

Η ομάδα του Έλον Μασκ ανέπτυξε έναν αλγόριθμο o οποίος επιτρέπει στους χρήστες να βλέπουν πρώτα τα τιτιβίσματα του Μασκ και εν συνεχεία όλων των υπολοίπων.

Επικαλούμενη πηγές κοντά στο θέμα, η Platformer ανέφερε ότι ο κ. Μασκ πέταξε στην έδρα της Twitter στο Σαν Φρανσίσκο για να συνομιλήσει προσωπικά με την ομάδα του. Μάλιστα, η υπόλοιπη ομάδα μηχανικών φέρεται να απειλήθηκε ότι θα έχαναν όλοι τις δουλειές τους αν δεν «διορθωνόταν» το ζήτημα.

Μέχρι τη Δευτέρα το Twitter φέρεται να έκανε αλλαγές στα tweets του Μασκ και οι μηχανικοί έκαναν ολονύχτια βάρδια για να διασφαλίσουν ότι ο 2ος πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου θα έπαιρνε τεχνητή υποστήριξη για τα τιτιβίσματά του. Ο ιδιοκτήτης της Tesla αρχικά αστειεύτηκε για το πρόβλημα, αναρτώντας στο Twitter μια εικόνα που έκανε πλάκα με τις δικές του αναρτήσεις, ενώ πρόσθεσε πως λόγω προβλήματος στην πλατφόρμα το 95% των tweets του «δεν παραδόθηκε καθόλου».

Ωστόσο, μηχανικοί της πλατφόρμας φέρεται να έθεσαν την πιθανότητα ότι η απήχηση του κ. Μασκ πιθανόν να έχει μειωθεί, καθώς πολλοί άνθρωποι τον είχαν μπλοκάρει ή τον είχαν κάνει σίγαση τους τελευταίους μήνες. Παράλληλα, σύμφωνα πάντα με το σχετικό δημοσίευμα που επικαλείται και ο Independent, ο Μασκ τη 10η Φεβρουαρίου φέρεται να απέλυσε έναν μηχανικό του Twitter που του είπε ότι ο κόσμος έχανε το ενδιαφέρον του για τα tweets του.

«Αυτό είναι γελοίο... Έχω περισσότερους από 100 εκατομμύρια ακολούθους και λαμβάνω μόνο δεκάδες χιλιάδες αντιδράσεις. Απολύθηκες, απολύθηκες», φέρεται να είπε οργισμένος στον εργαζόμενο.