Ο βασιλιάς Κάρολος Γ’ της Βρετανίας συνάντησε σήμερα εθελοντές της τουρκικής και της συριακής διασποράς στο Λονδίνο, οι οποίοι συγκεντρώνουν ανθρωπιστική βοήθεια για τους σεισμόπληκτους στις δύο χώρες.

Χαιρέτισε δια χειραψίας μέλη της φιλανθρωπικής οργάνωσης Τούρκοι Εθελοντές του Δυτικού Λονδίνου (WLTV) και συνομίλησε με ορισμένους καθώς πακετάριζαν κουβέρτες, ρούχα και τρόφιμα μακράς διαρκείας.

Επισκέφθηκε επίσης το κιόσκι που έχει στηθεί στην πλατεία Τραφάλγκαρ για την πρωτοβουλία υποστήριξης των σεισμόπληκτων στη Συρία. Ο βασιλιάς Κάρολος ενημερώθηκε σχετικά από τον δήμαρχο του Λονδίνου Σαντίκ Καν.


Η Βρετανία έστειλε 76 διασώστες σε σεισμόπληκτες περιοχές, ενώ επιτροπή που εκπροσωπεί 15 φιλανθρωπικές οργανώσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο έχει συγκεντρώσει μέχρι στιγμής περίπου 60 εκατομμύρια λίρες (σ.σ. 68 εκατ. ευρώ) συμπεριλαμβανομένης μιας «γενναιόδωρης προσφοράς» από τη βασιλική οικογένεια.

Μετά τα ισχυρότατα πλήγματα του Εγκέλαδου, που έχουν στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 37.000 ανθρώπους σε Τουρκία και Συρία, ο βασιλιάς Κάρολος είχε εκφράσει «ειλικρινή συλλυπητήρια στις οικογένειες που έχασαν αγαπημένα τους πρόσωπα».