Μετά τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ, ο Κάρολος διαδέχθηκε τη μητέρα του στον θρόνο και η Καμίλα πήρε τον τίτλο της βασιλικής συζύγου, πάντα βέβαια σύμφωνα με τις επιθυμίες που είχε εκφράσει η εκλιπούσα μονάρχης.

Η επίσημη τελετή στέψης του Καρόλου Γ’ θα πραγματοποιηθεί το πρωί της 6ης Μαΐου στο Αβαείο του Ουέστμινστερ. Εκτός από τον Κάρολο, όμως, στέμμα θα φορέσει και η βασιλική σύζυγος, Καμίλα. 

Η Καμίλα θα φορέσει την κορώνα της Βασίλισσας Μαίρης

Σήμερα αποκαλύφθηκε ότι η Καμίλα θα φορέσει την κορώνα της Βασίλισσας Μαίρης, την οποία φορούσε εκείνη όταν έγινε βασιλική σύζυγος, στην τελετή στέψης. 

stemma

Η Μαίρη του Τρεκ ήταν βασίλισσα του Ηνωμένου Βασιλείου από τις 6 Μαΐου 1910 έως τις 20 Ιανουαρίου 1936, ως σύζυγος του Βασιλιά Γεωργίου Ε' (παππού της Ελισάβετ και προπάππου του Καρόλου).

stemma1

Η κορώνα κατασκευάστηκε ειδικά για αυτήν το 1911, με 2.200 μικρά και τρία μεγάλα, πολύτιμα διαμάντια, ένα Koh-i-Noor και δύο Cullinan, να τη διακοσμούν.

stemma2

To στέμμα έχει επίσης 8 αποσπώμενες αψίδες, για να μπορεί να φορεθεί και ως κορώνα - τιάρα, και η Καμίλα ζήτησε να αφαιρεθούν για τη περίσταση οι τέσσερις από αυτές.