Προειδοποίηση από στρατιωτικούς αξιωματούχους για τον αυξημένο κίνδυνο από τις θαλάσσιες νάρκες που παρασύρονται προς την ακτή και κινδυνεύουν να ξεβραστούν στη στεριά, έλαβαν σήμερα οι παράκτιες και ναυτιλιακές κοινότητες γύρω από το βασικό λιμάνι της Ουκρανίας, την Οδησσό.

Οι σοβιετικής κατασκευής νάρκες συγκρατούνται με άγκυρα, αλλά σε συνθήκες καταιγίδας κάποιες από αυτές θα μπορούσαν να παρασυρθούν από το ρεύμα.

«Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα νάρκες θαλάσσης να αποσπαστούν από τις άγκυρές τους και να ξεβραστούν στη στεριά ή να παρασυρθούν προς την ακτή», έγραψε στην εφαρμογή Telegram ο εκπρόσωπος της στρατιωτικής διοίκησης της Οδησσού, Σέρχι Μπράτσουκ.

«Από τον Μάρτιο του περασμένου χρόνου η Ρωσία εξακολουθεί να χρησιμοποιεί αυτόνομης καθοδήγησης, αδρανείς νάρκες θαλάσσης, ένα έξυπνο όπλο εναντίον της Ουκρανίας», αναφέρει ο ίδιος σε ξεχωριστό βίντεο.

Σημειώνεται ότι Ουκρανία και Ρωσία αλληλοκατηγορούνται ότι χρησιμοποιούν νάρκες στα ανοιχτά των ουκρανικών ακτών, κάτι που εμποδίζει την ασφαλή πλοήγηση στην περιοχή.