Οι Έλληνες εθελοντές που έσπευσαν στην Τουρκία μετά το φονικό χτύπημα του εγκέλαδου εξακολουθούν να δουλεύουν ασταμάτητα, καθώς όσες ημέρες και αν έχουν περάσει για αυτούς υπάρχει ακόμα ελπίδα.

Η ελληνική ΕΜΑΚ αναχώρησε από τις περιοχές που επλήγησαν από τον σεισμό στην Τουρκία, όμως Έλληνες εθελοντές διασώστες παραμένουν στο πεδίο.

Στην επαρχία Καχραμάνμαρας βρίσκονται δύο ομάδες που επιχειρούν συνεχώς στα ερείπια αναζητώντας κάποιο ίχνος ζωής. 

Στις εικόνες που μετέδωσε από την καρδιά του Καχραμάνμαρας η ανταποκρίτρια του Star, η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης κλήθηκε να ανασύρει δύο παιδιά 19 και 16 ετών που εντοπίστηκαν νεκρά.

«Μας ειδοποίησαν από την κινέζικη ομάδα οι οποίοι επιχειρούσαν στο σημείο, ότι έχουν βρει ανθρώπους. Ήρθαμε, επιχειρήσαμε, δυστυχώς ήταν νεκροί και κάναμε τη διαδικασία για τον απεγκλωβισμό των σορών για να δοθούν στις οικογένειες», δήλωσε μέλος της ομάδας «Έλληνες Διασώστες».
63ea8cb410867

Στο ισοπεδωμένο Καχραμάνμαρας επιχειρούν δύο ομάδες εθελοντών διασωστών. Οι Ελληνες διασώστες από τη Θεσσαλονίκη και η Επίλεκτη. Ανάμεσά τους η 29χρονη Ποδολόγος - Νοσηλεύτρια Αναστασία Τάντη και ο 57χρονος εικονολήπτης Δημήτρης Αλεξάκης.
63ea8cb29feed

«Φόβος κανένας, είμαστε μια ομάδα, μια γροθιά. Μπορούμε να βοηθήσουμε», ανέφερε η Αναστασία Τάντη για τις συνθήκες που επικρατούν στα σημεία που επιχειρούν. «Η πιο δυνατή στιγμή είναι όταν σου ζητάνε βοήθεια, σε βλέπουν σαν Θεό». 
63ea8cb582ac1

«Εμείς επιχειρούμε για να βγάλουμε ζωντανούς, αν ήταν να επιχειρήσουμε για να βγάλουμε νεκρούς δεν θα επιχειρούσαμε. Αυτό είναι που μας ενδιαφέρει, αυτός είναι ο σκοπός μας. Πάντα υπάρχει ελπίδα», τόνισε ένας από τους διασώστες.