Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, προχωρώντας σε διάψευση των σεναρίων, τα οποία εκπορεύονται και από αξιωματούχους του Πενταγώνου, ότι τα άγνωστα ιπτάμενα αντικείμενα που κατέρριψαν οι ΗΠΑ μπορεί να είναι και εξωγήινης προέλευσης

Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου είπε ότι δεν υπάρχει ένδειξη για εξωγήινη δραστηριότητα σχετικά με την κατάρριψη των ιπτάμενων αντικειμένων. «Λατρεύω την ταινία "Ε.Τ. ο Εξωγήινος", αλλά ας μείνουμε εκεί» είπε, αστειευόμενη, η Καρίν Ζαν-Πιέρ.

Ο Τζον Κίρμπι, εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ, παίρνοντας τον λόγο, είπε, απευθυνόμενος στη Ζαν-Πιέρ, «ευχαριστώ που το ξεκαθάρισες, κάνεις τη δουλειά μου ευκολότερη», ενώ οι παρευρισκόμενοι ξέσπασαν σε γέλια.

Η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Καρίν Ζαν Πιέρ και ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ, Τζον Κίρμπι, ξεκίνησαν την ενημέρωση στις 20:00 (ώρα Ελλάδας) τη Δευτέρα, εν μέσω πολλών δημοσιευμάτων και πληροφοριών που πυροδότησαν συζητήσεις και θεωρίες σχετικά με τα ιπτάμενα αντικείμενα και την προέλευσή τους.

Η Καρίν Ζαν Πιέρ ξεκίνησε την ενημέρωση λέγοντας ότι ο Τζο Μπάιντεν έχει ξεκαθαρίσει ότι οι ΗΠΑ θα παρέχουν ό,τι βοήθεια χρειάζεται στην Τουρκία και τη Συρία για την αντιμετώπιση της κρίσης των σεισμών.

Τι δήλωσε το Πεντάγωνο

Μετά την επιχείρηση κατάρριψης του τρίτου ATIA την Κυριακή, το Πεντάγωνο εξέδωσε μια ανακοίνωση λέγοντας ότι η διαδρομή και το υψόμετρο του είχαν «δημιουργήσει ανησυχίες». «Δεν το αξιολογήσαμε ως κινητική στρατιωτική απειλή για οτιδήποτε στο έδαφος, αλλά εκτιμήσαμε ότι ήταν κίνδυνος για την ασφάλεια των πτήσεων και απειλή λόγω των πιθανών δυνατοτήτων επιτήρησής του». Ο αμερικανός γερουσιαστής Μαρκ Ρούμπιο υποστήριξε ότι τα ΑΤΙΑ «επιχειρούν σε απαγορευμένο εναέριο χώρο των ΗΠΑ εδώ και χρόνια», αλλά το κοινό έχει πραγματικά συνειδητοποιήσει (τι συμβαίνει) «τις τελευταίες 72 ώρες».

Το Πεντάγωνο αρνήθηκε να αποκλείσει την πιθανότητα τα ΑΤΙΑ να συνδέονται με εξωγήινους. Ο στρατηγός της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ, Γκλεν Βαν Χερκ, δήλωσε ότι οι υπηρεσίες πληροφοριών «διερευνούν όλες τις οδούς» και δεν θα αποκλείσουν ακόμη εξωγήινους ή οποιαδήποτε άλλη εξήγηση. «Θα αφήσω την κοινότητα των πληροφοριών και την κοινότητα της αντικατασκοπείας να αντιληφθούν τι συμβαίνει. Δεν έχω αποκλείσει τίποτα», είπε χαρακτηριστικά.