Ιδιοκτήτης κατασκευαστικής εταιρείας, της Antis Yapi, που «χρεώνεται» κτίρια τα οποία γκρεμίστηκαν από τον σεισμό που έγινε στην Τουρκία τα ξημερώματα της Δευτέρας, συνελήφθη στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης έχοντας πάνω του μετρητά και θέλοντας να διαφύγει στο Μαυροβούνιο, όπου μεταφέρθηκαν τα γραφεία της εταιρείας από το 2017. 

Ο Μεχμέτ Γιασάρ Τσοσκούν ερευνάται, αφού το συγκρότημα κατοικιών που έχτισε η εταιρεία του το 2012 και στέγαζε 250 σπίτια, σε κτίρια 12 ορόφων, κατέρρευσε στον σεισμό της Δευτέρας. Άνθρωποι υπάρχουν κάτω από τα ερείπια, αλλά οι διασώστες ελπίζουν όλο και λιγότερο κάποιος να είναι ζωντανός εκεί. Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι περισσότεροι από 800 άνθρωποι βρίσκονται ακόμη κάτω από τα συντρίμμια. 

Κάθε διαμέρισμα κόστιζε από 1,5 έως 3 εκατομμύρια τουρκικές λίρες (από 75.000 έως 150.000 ευρώ). Από τη στιγμή που έγινε γνωστή η καταστροφή των κατοικιών, ο Τσοσκούν και ο αδελφός του, Χουσεΐν Γιαλτσίν, εξαφανίστηκαν, μέχρι που ο πρώτος εμφανίστηκε στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης και του πέρασαν χειροπέδες. 



Ο αδελφός του φέρεται να βρίσκεται στα γραφεία της κατασκευαστικής εταιρείας Antis Yapi στο Μαυροβούνιο, όπου είναι η έδρα της από το 2017.

Ο Τούρκος υπουργός Δικαιοσύνης, Μπεκίρ Μποζντάγ, δήλωσε το μεσημέρι της Παρασκευής ότι ουδείς πρόκειται να ξεφύγει από την τιμωρία για αμέλεια (τουλάχιστον), που οδήγησε στην κατάρρευση των κτιρίων μετά τον σεισμό των 7,8 Ρίχτερ, που σκόρπισε τον θάνατο σε Τουρκία και Συρία.