Ένας βρετανός μεγαλέμπορος ναρκωτικών που εκτίει ποινή φυλάκισης 29 ετών αφότου αναγνωρίστηκε από μια τεράστια τοιχογραφία του Κόνορ ΜακΓκρέγκορ στο σπίτι του κοντά στο Λίβερπουλ, ισχυρίζεται ότι δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να πληρώσει δικηγόρο για να τον εκπροσωπήσει.

Ο Ράιαν Πέιλιν (37 ετών) κρίθηκε ένοχος τον περασμένο Ιούνιο από το Δικαστήριο του Στέμματος του Λίβερπουλ για συνωμοσία με σκοπό την προμήθεια 700 κιλών κοκαΐνης, 15 κιλών ηρωίνης και 40 κιλών αμφεταμίνης.

Οι ένορκοι πείστηκαν ότι ήταν ο χρήστης της κρυπτογραφημένης μορφής τηλεπικοινωνιών EncroChat με το ψευδώνυμο «Titch.com» που εντόπισαν οι αστυνομικοί μετά την παραβίαση του κρυπτογραφημένου τηλεφωνικού δικτύου από τη γαλλική και την ολλανδική αστυνομία.

Ο Πέιλιν αναγνωρίστηκε ως ο χρήστης του «Titch.com» όταν οι αστυνομικοί βρήκαν στη συσκευή EncroChat φωτογραφίες μιας τοιχογραφίας του πυγμάχου Κόνορ ΜακΓκρέγκορ η οποία ήταν ζωγραφισμένη στη διεύθυνση του σπιτιού του στο Caldy.

___________________-__________________
Η τοιχογραφία του Κόνορ ΜακΓκρέγκορ που βρέθηκε στο σπίτι του Πέιλιν. Φωτ.: Merseyside Police.

Ωστόσο, η επιχειρηματολογία του έπεσε στο κενό και καταδικάστηκε σε φυλάκιση 29 ετών.

Τώρα, ο ξεπεσμένος ναρκέμπορας είπε στο δικαστήριο ότι δεν έχει χρήματα για να χρηματοδοτήσει τη νομική του εκπροσώπηση.

Αυτό συνέβη κατά την ακρόαση που πραγματοποιήθηκε αυτή την εβδομάδα για να ελεγχθεί η πρόοδος της διαδικασίας βάσει του νόμου περί προϊόντων εγκλήματος (POCA) με σκοπό την κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων που χρηματοδοτούνται από εγκληματικές πράξεις.

Κατά τη διάρκεια της δικής, το δικαστήριο άκουσε ότι όταν έγινε έφοδος στο σπίτι του Πέιλιν το Δεκέμβριο του 2021, οι αστυνομικοί βρήκαν επώνυμα ρούχα αξίας 136.000 λιρών και ρολόγια αξίας 129.000 λιρών.

________________________
Πολυτελή ρούχα κατασχέθηκαν από το σπίτι του εμπόρου ναρκωτικών Ράιαν Πέιλιν στο Caldy, ο οποίος καταδικάστηκε σε 29 χρόνια φυλάκιση για συνωμοσία με σκοπό την προμήθεια κοκαΐνης, ηρωίνης και αμφεταμινών. Φωτ.: Liverpool Echo/Merseyside Police.

Οι φωτογραφίες που κυκλοφόρησε η αστυνομία έδειχναν ρολόγια Rolex, ρούχα Balenciaga και τσάντες Chanel που είχαν κατασχεθεί. Ο Πέιλιν εμφανίστηκε μέσω βίντεο από τη φυλακή την Τρίτη και δήλωσε στο δικαστήριο ότι δεν διέθετε νομική εκπροσώπηση. Είπε στον δικαστή Andrew Menary ότι δεν γνώριζε τίποτα για την ακρόαση μέχρι τη στιγμή που οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι τον πήραν από το κελί του.

«Η οικογένειά μου βρίσκεται στη διαδικασία τώρα να μιλήσει με μια νέα νομική ομάδα», φέρεται να δήλωσε στη Liverpool Echo.

Είπε ακόμη ότι οι προηγούμενοι δικηγόροι του σταμάτησαν να τον εκπροσωπούν μετά τη δίκη και ότι δεν γνώριζε την υπόθεση POCA. Ερωτηθείς από τον δικαστή γιατί δεν εκπροσωπείται πλέον, απάντησε πως δεν έχει χρήματα για να χρηματοδοτήσει τη νομική του εκπροσώπηση.

Ο δικαστής συμφώνησε να ορίσει ένα νέο χρονοδιάγραμμα ώστε να επιτρέψει στον Πέιλιν να αναζητήσει νέους δικηγόρους για την ακρόαση που ορίστηκε για τις 26 Ιουνίου.

Πηγή: Sunday World