Ξεκίνησε η επιχείρηση της ΕΜΑΚ στην Αντιόχεια για τον εντοπισμό του ζεύγους των Ελλήνων που αγνοείται και εκτιμάται ότι βρίσκεται στα συντρίμμια της πολυκατοικίας που διέμενε μέχρι την ώρα του φονικού σεισμού στην Τουρκία.

Χθες η ελληνική ομάδα πήγε στο σημείο και έκανε επιφανειακή αναζήτηση χωρίς να βρει κάτι. Σύμφωνα με πληροφορίες, το σημείο «έχει κλείσει από διασωστικής άποψης», που σημαίνει ότι φαίνεται πως όσοι ήταν να βρεθούν ζωντανοί έχουν εντοπιστεί. Ωστόσο, σήμερα οι Έλληνες υπέβαλαν στους Τούρκους συντονιστές αίτημα για κατ' εξαίρεση έρευνα στο σημείο.

Αυτή την ώρα επιχειρεί επιτόπου ενισχυμένη ομάδα 23 Ελλήνων της 1ης και 2ης ΕΜΑΚ με δύο σκυλιά, τρεις νοσηλευτές και δύο οχήματα ειδικού τύπου.

Οι πληροφορίες, πάντως, λένε ότι οι Έλληνες εκτιμάται ότι είναι εγκλωβισμένοι αρκετά μέτρα κάτω από την κορυφή των συντριμμιών, σύμφωνα με τον απεσταλμένο της ΕΡΤ στην Τουρκία, Γιώργο Σιδέρη, που βρίσκεται δίπλα στην ελληνική ομάδα διάσωσης.

«Για εμάς, το γεγονός ότι είναι Έλληνες σηματοδοτεί κάτι πολύ σημαντικό και πρέπει για συμβολικούς λόγους να κάνουμε επιχείρηση έρευνας και διάσωσης», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Πυροσβεστικού Σώματος, Γιάννης Αρτοποιός, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Πρόκειται για δύο Έλληνες, ηλικίας 65 και 62 ετών, με διπλή υπηκοότητα, που είναι ανάμεσα στους αγνοούμενους στα συντρίμμια, μετά τον φονικό σεισμό που έπληξε την Τουρκία και τη Συρία. Το ζευγάρι κατοικούσε στον 5ο όροφο εξαώροφης πολυκατοικίας που κατέρρευσε στην Αντιόχεια της Τουρκίας μετά τον καταστροφικό σεισμό, με την ελληνική αποστολή να υποβάλλει αίτημα μέσα στην ημέρα προκειμένου να ψάξει στο σημείο. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αγνοούμενοι είναι ο Γιώργος Αντύπας, 65 ετών, και η σύζυγός του Νίντα Αντύπα, 62 ετών. Ο Γιώργος Αντύπας είναι Έλληνας και η σύζυγός του κατάγεται από τη Συρία.