Δέος από την υπερπροσπάθεια και την προσφορά της ελληνικής ΕΜΑΚ και κύματα ευγνωμοσύνης από τους Τούρκους όσο οι ώρες περνάνε.

 Από την πρώτη στιγμή, όλα τα social media των Τούρκων γέμισαν με μηνύματα ευγνωμοσύνης για την Ελλάδα και τα σχόλια με αποδέκτη τον Ερντογάν δεν έλειψαν.

 «Τελικά οι Έλληνες ήρθαν ξαφνικά. Σας ευχαριστούμε». «Μια μεγάλη καρδιά για τον καλό γείτονα που ήρθε ξαφνικά ένα πρωί».  «Οι γείτονές μας είναι στο πλευρό μας, δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα». Είναι μερικά από τα μηνύματα που έχουν καταλύσει το διαδίκτυο.

 Το «ευχαριστώ» στην ελληνική αποστολή

Κάτω από τα συντρίμμια, η ελληνική αποστολή κάθε στιγμή δίνει τη μάχη για τη ζωή και συχνά τα καταφέρνει. Δε λείπουν όμως και οι περιπτώσεις που ο θάνατος κερδίζει.

 Η ελληνική ΕΜΑΚ από την πρώτη στιγμή βρέθηκε στον τόπο της τραγωδίας.

 Αμέσως μόλις η Τουρκία έδωσε το αίτημα βοήθειας στον ευρωπαϊκό μηχανισμό και την ειδική πλατφόρμα που μόνο οι ομάδες διάσωσης έχουν πρόσβαση, οι Έλληνες έφτασαν στην Τουρκία.

 Οι Τούρκοι άνοιξαν την αγκαλιά τους στους ανθρώπους που άοκνα ψάχνουν τους εγκλωβισμένους.

 Η μάχη όμως είναι άνιση καθώς ο συντονισμός κα ειδικά οι επικοινωνίες έχουν προβλήματα. Σε κάθε περίπτωση τα στελέχη της ΕΜΑΚ μαζί με τους ανθρώπους του ΕΚΑΒ και τους επιστήμονες που έχουν φτάσει στην Τουρκία, τονίζουν πως είναι όλοι είναι μια ομάδα.

 Το σίγουρο είναι πως ο σπόρος που φύτεψαν έχει ήδη δώσει καρπούς φέρνοντας πιο κοντά τους δυο λαούς στη διπλωματία των σεισμών.