Το «θαύμα της ζωής» συνεχίζει να συγκλονίζει μετά τον φονικό σεισμό που έπληξε Τουρκία και Συρία και έχει ήδη στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 17.000 ανθρώπους, αποδεικνύοντας πως η ελπίδα συνεχίζει να δίνει τη δική της μάχη απέναντι στον θάνατο.

 Ένα ακόμα τέτοιο παράδειγμα αποτελεί η διάσωση μιας μητέρας με το 5 χρονών αγοράκι της, αφού παρέμειναν κάτω από τα συντρίμμια για 68 ώρες, όπως αναφέρει η «Daily Mail».


 Η 33χρονη Σεράπ Τοπάλ και ο γιος της, Μεχμέτ Χαμζά Τοπάλ, εγκλωβίστηκαν στα ερείπια του σπιτιού τους στο Καχραμανμαράς μετά το «χτύπημα» των 7,8 Ρίχτερ.

 Η μητέρα και το παιδί, καλυμμένοι από σκόνη και συντρίμμια, είδαν τους Βρετανούς εθελοντές της SARAID και τους Γερμανούς διασώστες της At Fire να καταφέρνουν να τους σώζουν τα ξημερώματα της Πέμπτης (9/2), ενώ «εξέπνεε» το κρίσιμο «παράθυρο» των 72 ωρών που θεωρείται καθοριστικό για την ανεύρεση επιζώντων.

 Οι εικόνες είναι πραγματικά συνταρακτικές: η Σεράπ «λυγίζει» και ξεσπά σε δάκρυα όταν οι διασώστες καταφέρνουν να την απεγκλωβίσουν και την τοποθετούν στο φορείο, ενώ ο φακός απαθανατίζει έναν από τους διασώστες να κοιτά τον ουρανό, ευγνωμονώντας για το ότι απομάκρυνε το μικρό αγόρι από τα ερείπια σώο. Είναι άλλη μία από τις στιγμές που αποτυπώνουν τα δυνατά συναισθήματα κάθε φορά που οι διασώστες εντοπίζουν επιζώντες και τους ανασύρουν από τα χαλάσματα.

 Μάχη με τον χρόνο και το πολικό ψύχος

Πρόκειται φυσικά για άλλο ένα θαύμα, που υπενθυμίζεται πως πραγματοποιείται κάτω από τις πιο αντίξοες συνθήκες, καθώς πέρα από τη μάχη με τον χρόνο, πρέπει να υπερνικηθούν και οι συνθήκες του πολικού ψύχους, με το θερμόμετρο να σημειώνει αρνητικές θερμοκρασίες σήμερα σε περιοχές της Τουρκίας που έχουν πληγεί από τον σεισμό. Ενδεικτικά, στο Γκαζιαντέπ ο υδράργυρος σήμερα έπεσε στους -5 βαθμούς Κελσίου, με τις οικογένειες να περνούν τη νύχτα στα αυτοκίνητα ή σε αυτοσχέδιες τέντες.