Μεγαλώνει συνεχώς ο κατάλογος των νεκρών στην Τουρκία και τη Συρία μετά τον φονικό σεισμό των 7,8 Ρίχτερ.

Μάλιστα, συγκινούν οι ιστορίες ανθρώπων που έχασαν συγγενείς και φίλους.

Ο Σύριος Αχμάντ Ιντρίς έχασε συνολικά 25 συγγενείς μετά τον φονικό σεισμό.

Ξεκληρίστηκε όχι μόνο η οικογένειά του, αλλά και δεκάδες συγγενικά του πρόσωπα.

Εμφανώς συντετριμμένος, δηλώνει στο βρετανικό δίκτυο Sky News ότι η οικογένειά του είχε εγκαταλείψει τη γενέτειρά της για να γλιτώσει από τη φρίκη του πολέμου.

«Φύγαμε από το σπίτι μας το 2012 για να γλιτώσουμε από τον εμφύλιο και βρήκαμε αλλού καταφύγιο, στην πόλη Σαρακίμπ της Συρίας, αλλά η μοίρα μ;aς πρόλαβε», λέει χαρακτηριστικά.

Τα σωστικά συνεργεία τον ανέσυραν ζωντανό, με τον ίδιο να υποστηρίζει ότι επί δύο ημέρες ήταν εγκλωβισμένος στα συντρίμμια, έχοντας δίπλα του τη νεκρή σύζυγό του.

Ακόμα, ο εκτοπισμένος από τη Συρία υποστήριξε ότι τα περισσότερα μέλη της οικογένειάς του έχασαν τη ζωή τους στο Σαρακίμπ της Συρίας.

Χθες ο Αχμάντ Ιντρίς επισκέφθηκε το νεκροτομείο για να αναγνωρίσει τα πτώματα των αγαπημένων του.

«Με πονάει η καρδιά μου με όλα όσα έχουν συμβεί. Δεν πίστευα ποτέ ότι θα μπορούσε να συμβεί κάτι τέτοιο. Έχασα την κόρη μου. Δύο από τους γιους της - εννοώ τα εγγόνια μου. Η οικογένεια του πεθερού της κόρης μου; H πεθερά της κόρης μου κα οι γιοι της; Μιλάμε για συνολικά περίπου 25 άτομα», δηλώνει συντετριμμένος στο βρετανικό δίκτυο Sky News, επαναλαμβάνοντας ότι αδυνατεί να πιστέψει αυτό που του συνέβη.

«Φύγαμε από τον πόλεμο. Δείτε την αδικία που μας κυνηγά και τι μας συνέβη. Ήρθαμε εδώ για να βρούμε ασφαλές μέρος για εμάς και τα παιδιά μας. Αλλά στο τέλος, δείτε τι μας επιφύλασσε η μοίρα», επισήμανε.

Αξιωματούχοι και ιατροί ανέφεραν ότι πάνω από 16 χιλιάδες άνθρωποι έχουν χάσει μέχρι στιγμής τη ζωή τους σε Τουρκία και Συρία, καθιστώντας τον σεισμό των 7,8 Βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ ως το πιο θανατηφόρο κτύπημα του Εγκέλαδου την τελευταία δεκαετία σε παγκόσμιο επίπεδο.

Οι διασώστες στην Τουρκία και τη Συρία συνεχίζουν τις έρευνες για επιζώντες που έχουν παγιδευτεί μέσα στα ερείπια των σπιτιών τους που καταστράφηκαν από τον σεισμό, αν και ο χρόνος δεν είναι με το μέρος τους.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει προειδοποιήσει ότι ο αριθμός των θυμάτων πιθανότατα θα αυξηθεί και στις δύο χώρες.

Τα θύματα, όπως δήλωσε εκπρόσωπός του, μπορεί να φτάσουν ακόμη και τις 20.000.