Τραγικές είναι οι απώλειες σε ανθρώπινες ζωές που προκάλεσε ο σεισμός των 7,8 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ, σε νότια Τουρκία και βόρεια Συρία. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, είναι ο ισχυρότερος σεισμός που καταγράφηκε στην περιοχή, έπειτα από εκείνον της 17ης Αυγούστου 1999, ο οποίος είχε στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 17.000 ανθρώπους

Το επίκεντρο του φονικού σεισμού, βρισκόταν στην περιφέρεια Παζάρτζικ, στην επαρχία Καχρανμαρμαράς, περίπου 60 χλμ. από τα σύνορα με τη Συρία σε ευθεία γραμμή.



Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, πάνω από 912 είναι οι νεκροί στην Τουρκία. Ο πρόεδρος της χώρας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε ότι 2.818 κτίρια καταστράφηκαν, ενώ έχουν τραυματιστεί 5.385 Τούρκοι πολίτες.







Ο απολογισμός στη Συρία

Στη Συρία, τουλάχιστον 326 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε περιοχές υπό τον έλεγχο του καθεστώτος της χώρας και 150 σε άλλους τομείς ελεγχόμενους από τους αντάρτες. Πάνω από 600 άνθρωποι τραυματίστηκαν, σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στις δύο πλευρές.

Οι παραπάνω τραγικοί απολογισμοί ενδέχεται να συνεχίσουν να αυξάνονται με ραγδαίους ρυθμούς, καθώς έχουν καταρρεύσει πολυκατοικίες σε μεγάλες πόλεις όπως τα Άδανα, η Γκαζιάντεπ, η Σανλιούρφα και η Ντιγιάρμπακιρ.