Τους τελευταίους τρείς μήνες, η εξαφάνιση του 15χρονου Hu Xinyu είχε απασχολήσει σε μεγάλο βαθμό την Κίνα.

Οι έρευνες ήταν εξαντλητικές, οι εικασίες για την τύχη του εφήβου πολλές. Μέχρι που ανακοινώθηκε ότι εντοπίστηκε το πτώμα του.

Τον βρήκαν στο δάσος νεκρό

Ο 15χρονος Hu Xinyu εντοπίστηκε στο δάσος κοντά στο σχολείο του, όπως σημειώνεται στο CNN. Ήταν τα ρούχα που ώθησαν τους αστυνομικούς να καλέσουν την οικογένειά του και τον δικηγόρο τους. Τα ίδια που φορούσε τη μοιραία μέρα της εξαφάνισής του τον Οκτώβριο.

Λίγο αργότερα επιβεβαιώθηκε και με τεστ DNA πως το πτώμα που ανακάλυψαν στο δάσος ήταν του Hu Xinyu. Κοντά του βρέθηκε και ένα μαγνητόφωνο που έχει σταλεί για ανάλυση.

Μια ανακάλυψη που δημιουργεί περισσότερα ερωτήματα σχετικά με τις συνθήκες του θανάτου του άτυχου νέου. Ο θάνατος του Hu Xinyu ήταν το κορυφαίο θέμα στο κινεζικό Weibo (κοινωνικό δίκτυο σαν το Twitter), με τα διάφορα hashtags να συγκεντρώνουν εκατομμύρια προβολές.

Δείτε σχετικό βίντεο

Γιατί δεν κατάφεραν να τον εντοπίσουν

Είναι πολλοί εκείνοι που διερωτήθηκαν γιατί οι εκτεταμένες έρευνες της αστυνομίας δεν κατάφεραν να ανακαλύψουν το πτώμα σε μια περιοχή τόσο κοντά στο σχολείο του.

Ήταν σε απόσταση πέντε μόλις λεπτών με τα πόδια από το σχολείο το δάσος όπου βρέθηκε. Ειδικά σε μια χώρα γνωστή για το γεγονός ότι υπάρχουν παντού κάμερες ασφαλείας, προκαλεί εντύπωση που εξαφανίστηκε ένας 15χρονος χωρίς να αφήσει ίχνη.

Ο Hu Xinyu είχε μόλις αρχίσει να φοιτά στο ιδιωτικό σχολείο Zhiyuan, όταν ξαφνικά εξαφανίστηκε. Εθεάθη τελευταία φορά σε βίντεο από κάμερα ασφαλείας να περπατά στους διαδρόμους του κοιτώνα στις 14 Οκτωβρίου.

Εξαφανίστηκε κάπου μεταξύ του κοιτώνα και του κτιρίου διδασκαλίας. Η οικογένειά του ειδοποιήθηκε μετά από έξι ώρες. Είχε αφήσει το smartwatch και τα χρήματά του στον κοιτώνα.

Το μοναδικό αντικείμενο που είχε μαζί του ήταν ένα ψηφιακό μαγνητόφωνο. Και μια κάρτα που χρησιμοποιείται για την πληρωμή γευμάτων. Αφού οι γονείς του δεν μπορούσαν να επικοινωνήσουν μαζί του, δήλωσαν την εξαφάνισή του, με τις αρχές να ξεκινούν έρευνες.

Λίγες ημέρες νωρίτερα, στις 7 Ιανουαρίου, η αστυνομία εξέδωσε λεπτομερή ανακοίνωση. Ξεκαθάριζαν πως δεν είχαν βρει κανένα στοιχείο που να αποδεικνύει ότι είχε δολοφονηθεί ή εμπλακεί σε ατύχημα στο σχολείο. Εκτιμούσαν ότι πιθανότατα έφυγε μόνος από το σχολείο.

Μέχρι που ξαφνικά και παρά τις εκτεταμένες έρευνες της αστυνομίας, ο 15χρονος Hu Xinyu εντοπίστηκε από πολίτη στο δάσος κοντά στο σχολείο. Είχαν περάσει πάνω από 100 μέρες από την εξαφάνισή του. Μια υπόθεση που ήταν από τις πιο προβεβλημένες των τελευταίων ετών και πλέον γεννά ερωτήματα για το τι πραγματικά συνέβη τη μοιραία μέρα της εξαφάνισής του.