Ο Στεπάν είναι ίσως ο διασημότερος γάτος στον κόσμο.

Ο λογαριασμός του στο Instagram έχει αισίως 1 εκατομμύριο 300 χιλιάδες ακολούθους που ξετρελαίνονται με τις ανθρωπόμορφες πόζες του. Διαχειρίστρια του λογαριασμού του Στεπάν είναι η Άννα, που μίλησε στο περιοδικό Times του Μονακό, το οποίο επέλεξε να κάνει αφιέρωμα στο αξιαγάπητο αιλουροειδές που έχει βρει καταφύγιο στο πριγκιπάτο.

«Ήταν μακρύ και δύσκολο το ταξίδι για εμάς που χρειάστηκε να φύγουμε από το Χάρκοβο. Η πόλη μας βαλλόταν διαρκώς από πυραυλικές επιθέσεις. Το Μονακό ήταν το πρώτο μέρος στην Ευρώπη που καταφέραμε να φτάσουμε και να βρούμε καταφύγιο. Μείναμε στο Μονακό δύο μήνες. Οι ντόπιοι μας βοήθησαν πολύ, μας στήριξαν. Θα είμαστε πάντα ευγνώμονες για την ασφάλεια που μας παρείχαν. Σε αυτό το υπέροχο μέρος νιώσαμε απόλυτα ασφαλείς και προστατευμένοι. Η ομορφιά της φύσης, των βουνών και της θάλασσας, η εντυπωσιακή αρχιτεκτονική της πόλης και η εκπληκτική ατμόσφαιρα μας βοήθησαν να σταθούμε στα πόδια μας μετά από όλη τη φρίκη που περάσαμε», είπε στο περιοδικό η Άννα.

«Το Μονακό είναι ένα κομμάτι του παραδείσου στη γη. Ονειρεύομαι όλες οι χώρες του κόσμου και η Ουκρανία, φυσικά, να είναι όσο πιο ασφαλείς γίνεται», είπε στη συνέχεια η νεαρή γυναίκα από την Ουκρανία. Φεύγοντας από τη χώρα της, χρησιμοποίησε την πλατφόρμα του Instagram για να ευαισθητοποιήσει για το δράμα των Ουκρανών αμάχων και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν.

Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα ΟΝ ΤΙΜΕ στις 27/1