Οι διαδηλώσεις για το συνταξιοδοτικό, συγκεκριμένα την αύξηση ηλικίας, στο Παρίσι δείχνουν την... κακή διάθεση που έχει η Αστυνομία απέναντι στον κόσμο, όπως φαίνεται ανά περιπτώσεις. 

Οι γιατροί χρειάστηκε να ακρωτηριάσουν τον όρχι ενός νεαρού που δέχθηκε χτύπημα από κλομπ στη βουβωνική χώρα από αστυνομικό κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων την περασμένη εβδομάδα, όπως ανέφερε ο δικηγόρος του, σύμφωνα με τον «Guardian».

Εικόνες και πλάνα από τις διαδηλώσεις της Πέμπτης που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο δείχνουν τον αστυνομικό να χτυπά ανάμεσα στα πόδια έναν άνδρα που κρατά μια κάμερα και είναι πεσμένος στο έδαφος και στη συνέχεια να φεύγει.



Το περιστατικό σημειώθηκε κατά τη διάρκεια επεισοδίων σε μια ειρηνική πορεία στην οποία συμμετείχαν δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι που αντιτάχθηκαν στο σχέδιο της κυβέρνησης για αύξηση της ηλικίας συνταξιοδότησης.

Σχεδόν 1 εκατομμύριο άνθρωποι πραγματοποίησαν πορεία σε πόλεις σε όλη τη Γαλλία την Πέμπτη. Μια εξίσου μεγάλη πορεία πραγματοποιήθηκε και το Σάββατο.

Ο 26χρονος, ο οποίος αναφέρεται στον γαλλικό Τύπο ως μηχανικός, ανέφερε ότι χτυπήθηκε στο έδαφος, ενώ έβγαζε φωτογραφίες κατά τη διάρκεια επεισοδίων μεταξύ διαδηλωτών και Αστυνομίας.

Η δικηγόρος του κατέθεσε καταγγελία εκ μέρους του πελάτη της για «εθελούσια βία που οδήγησε σε ακρωτηριασμό, από άτομο που έχει αρμοδιότητα δημόσιας εξουσίας».

«Ήταν τόσο δυνατό χτύπημα που χρειάστηκε να ακρωτηριαστεί ένας όρχις», είπε, προσθέτοντας ότι ο 26χρονος ήταν ακόμα στο νοσοκομείο και σε κατάσταση σοκ.

Ο αρχηγός της αστυνομίας του Παρισιού, Λοράν Νουνέζ, διέταξε έρευνα για τις ακριβείς συνθήκες του περιστατικού, την ώρα που κύμα οργής για το περιστατικό έχει κατακλύσει τη χώρα.

Ο άντρας ανέφερε στην εφημερίδα «Libération» ότι έκανε μήνυση για να σταματήσει η αστυνομική βία, καθώς, όπως είπε, δεν είναι το πρώτο άτομο που γίνεται αποδέκτης της σκληρότητάς τους.