Γιατί με ξύπνησες πρωί
Γιατί με ξύπνησες πρωί Βασίλης Σκουρής Σωτήρης Ξενάκης
turkish_f161
Διεθνή

Τουρκικά ΜΜΕ: Μας έχουν ξεπεράσει οι Έλληνες - Πρέπει να πάρουμε μαχητικά τώρα, γιατί βγάζουν γλώσσα

Tα τουρκικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για συμφωνία της Τουρκίας με τη Μεγάλη Βρετανία για εξοπλιστικά προγράμματα

Η Τουρκία κάνει… στροφή στη Μεγάλη Βρετανία, μετά την πόρτα που «έφαγε» από τις ΗΠΑ για τα F-16, ενώ έντονος εκνευρισμός επικρατεί στην Άγκυρα.

Ειδικότερα, όπως μεταδίδει από την Κωνσταντινούπολη ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ Μανώλης Κωστίδης, τα τουρκικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για συμφωνία της Τουρκίας με τη Μεγάλη Βρετανία για εξοπλιστικά προγράμματα.

Σε αυτά περιλαμβάνεται η αγορά 24 έως 48 Eurofighter, κάποια εκ των οποίων μεταχειρισμένα, 3 φρεγάτες και μεταγωγικά C130.

Επιπλέον, στο ρεπορτάζ αναφέρεται ότι «οι Έλληνες μας έχουν ξεπεράσει σε αριθμό μαχητικών και σε ποιότητα και πρέπει να πάρουμε μαχητικά τώρα, γιατί έχουν βγάλει γλώσσα και είναι προκλητικοί».

Πρώτο θέμα οι απειλές του Ερντογάν

Στο μεταξύ, οι απειλές του Τούρκου Προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προς τον Έληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, για... γιουρούσι των Τούρκων, παίζουν ως πρώτο θέμα στα ΜΜΕ της Τουρκίας, τα οποία αναφέρονται και στις εκλογές, που «κλείδωσαν» για την 14η Μαΐου.

Πάντως, τα πράγματα δεν δείχνουν καλά για τον Ερντογάν, καθώς οι δημοσκοπήσεις δείχνουν προβάδισμα της αντιπολίτευσης με 55%.

Ο Ιμάμογλου προετοιμάζεται για την προεδρία

Παράλληλα, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, τα τουρκικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για προετοιμασία του δήμαρχου της Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου, εν όψει των εκλογών.

«Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Εκρέμ Ιμάμογλου στην Κασταμονή, μια λεπτομέρεια προκάλεσε εντύπωση. Όταν ο ίδιος μιλούσε με τον κόσμο, ακούστηκε ένα νέο τραγούδι. Η σύνθεση του τραγουδιού είναι για τον Ιμάμογλου. Τώρα αυτό το τραγούδι είναι για την νέα εκστρατεία; Μήπως προεκλογικό τραγούδι ή τραγούδι υποστήριξης; Εσείς αποφασίστε!», ανέφερε Τουρκάλα δημοσιογράφος πριν παρουσιαστεί το τραγούδι που έπαιξε στην ομιλία του Ιμάμογλου, το οποίο ανέφερε:

«Την αλυσίδα των παραφρόνων τη σπάμε και τους υπερβαίνουμε

Γεννηθήκαμε ελεύθεροι και θα ζήσουμε ελεύθεροι

Τουρκία μου αγαπημένη, σου υποσχεθήκαμε ηρεμία

Μαζί γράψαμε ιστορία και θα ξαναγράψουμε

Ο Ιμάμογλου είναι η  φωνή του λαού, που είναι γεμάτη θάρρος

Δεν σκύβει το κεφάλι και είναι παράδειγμα για τους νέους

Ο στόχος της εκστρατείας του είναι η δημοκρατία

Κι έχουμε πίστη, θα έρθει εκείνη η ημέρα».