Μολδαβός που ζούσε στη Μόσχα, ο Νικολάι Λεμπέντεφ είχε φτιάξει όνομα για τον εαυτό του ως blogger και ουδείς της κατηγορίας του είχε περισσότερους followers στο tiktok, δηλαδή 9,5 εκατομμύρια. Θέλοντας να διακωμωδήσει τον πόλεμο στην Ουκρανίαανήρτησε ένα βίντεο-παρωδία στο οποίο έδειχνε έναν Ρώσο στρατιώτη να πετάει χειροβομβίδες στον εαυτό του. Ο επίσημος λόγος της σύλληψής του, τον Νοέμβριο του 2022, ήταν ότι παραβίασε την μεταναστευτική νομοθεσία.

Δικαστήριο της Μόσχας αποφάσισε να τον απελάσει. Από την πρωτεύουσα της Ρωσίας μεταφέρθηκε στη Μολδαβία. Κατέγραψε ένα βίντεο συγνώμης στο οποίο εμφανίστηκε με ξυρισμένο το κεφάλι και να φαίνονται σημάδια ξυλοδαρμού στο πρόσωπό του. Αργότερα δήλωσε ότι βασανίστηκε από την Αστυνομία και προσπάθησαν να τον βιάσουν μ΄ ένα μπουκάλι.

Τώρα, ο Λεμπέντεφ, γνωστός στα social media ως Nekoglai, ηχογράφησε ένα νέο βίντεο στο οποίο λέει ότι «θα είμαι εχθρός του ρωσικού καθεστώτος για το υπόλοιπο της ζωής μου» και θα το πολεμήσει. Υποσχέθηκε ότι θα αγοράσει μη επανδρωμένα αεροσκάφη, δηλαδή drones, για τον ουκρανικό στρατό διαθέτοντας περίπου 100 χιλιάδες δολάρια και θα τα παραδώσει προσωπικά στον ουκρανικό στρατό και αυτό θα είναι το θέμα του επόμενου βίντεο που θα ανεβάσει.