Το χιόνι δημιουργεί προβλήματα στις από αέρος συγκοινωνίες ανά την Ευρώπη, όπως ενημερώνει το MEGA ότι συνέβη στην Αγγλία. 

Χαρακτηριστικά αναφέρεται: οι Αρχές του αεροδρομίου του Μάντσεστερ έκαναν γνωστό ότι γύρω στις 6:20 π.μ. (08:20 ώρα Ελλάδας) οι διάδρομοι ήταν κλειστοί, πριν ενημερώσουν δυόμισι ώρες αργότερα ότι η λειτουργία τους είχε αποκατασταθεί. Παράλληλα κάλεσαν τους επιβάτες να επικοινωνούν με τις αεροπορικές εταιρείες για τις πτήσεις τους.



Η βρετανική μετεωρολογική υπηρεσία προέβλεψε περαιτέρω προβλήματα λόγω πάγου και χιονιού σε τμήματα της Βόρειας Ιρλανδίας, της Ουαλίας, της βορειοδυτικής Αγγλίας και της νοτιοδυτικής Σκωτίας.

Η υπηρεσία εξέδωσε προειδοποίηση για τις καιρικές συνθήκες, για να ειδοποιήσει τους πολίτες ότι κάποιοι δρόμοι και σιδηροδρομικές γραμμές μπορεί να επηρεαστούν. Η βρετανική υπηρεσία υγειονομικής ασφάλειας (UKHSA) εξέδωσε «Προειδοποίηση Χαμηλών Θερμοκρασιών Επιπέδου 3», προειδοποιώντας ότι το κύμα ψύχους μπορεί να διαταράξει τις υπηρεσίες και να «αυξήσει τους κινδύνους υγείας για τους ευπαθείς ασθενείς».

Η μεγαλύτερη ομάδα του Μάντσεστερ, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ανέβασε στον λογαριασμό της στο twitter εικόνα του χιονισμένου «Ολντ Τράφορντ».


Αποκλείστηκαν χωριά στην Ισπανία


Χιόνι είδαν, όμως, και στην Ισπανία, όπου δημιουργήθηκαν πολλά προβλήματα κυκλοφορίας σε αρκετές πόλεις, ενώ κάποια χωριά αποκλείστηκαν από τη χιονόπτωση, που ήταν έντονη και ξαφνική.