Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση Qatargate. Όπως αναφέρει το Live News σε ρεπορτάζ του σήμερα τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου επέλεξαν τον Μαρκ Άνγκελ ως τον αντικαταστάτη της Καϊλή στη θέση του αντιπροέδρου.

Αύριο Πέμπτη η Εύα Καϊλή, αναμένεται να οδηγηθεί εκ νέου ενώπιον του εισαγγελέα προκειμένου να κριθεί αν θα παραταθεί και πάλι η κράτησή της στις φυλακές Χάρεν.

 Η κατάθεση του Παντσέρι όμως σε αντιπαραβολή με τις καταθέσεις των προσωρινά κρατούμενων για την υπόθεση αναμένεται να κρίνει και το μέλλον τους.

«Έσπασε» ο Παντσέρι

Με την συμφωνία μετανοημένου υπόπτου που  υπέγραψε ο φερόμενος ως εγκέφαλος του σκανδάλου Qatargate και όσα τελικά αποκάλυψε  εμπλέκει ανοιχτά τον Βέλγο ευρωβουλευτή Μαρκ Ταραμπέλα.

 «Διαφθορά στο Ευρωκοινοβούλιο: Ο Πάντσερι, μετανοημένος, κατηγορεί τον Ταραμπέλα» γράφει η εφημερίδα Le Soir ενώ την ίδια στιγμή ο πρώην ευρωβουλευτής της Ιταλίας βγάζει εκτός των εμπλεκομένων την Μαρί Αρίνα.

 «Ο πρώην ευρωβουλευτής Πιερ Αντόνιο Παντσέρι, παραδέχεται την διαφθορά σε συνεργασία με το Κατάρ και το Μαρόκο, αθωώνει όμως πλήρως την ευρωβουλευτής του Βελγίου Μαρί Αρίνα, το όνομα της οποίας έχει αναφερθεί στον τύπο» αναφέρει η Le Soir.

 Σε χάρτινες σακούλες τα λεφτά

Όπως παραδέχθηκε στους ανακριτές ο Αντόνιο Παντσέρι μαζί με τον σύντροφο της Εύας Καϊλή έψαχναν βουλευτές που θα μπορούσαν να στηρίξουν συγκεκριμένες θέσεις υπέρ του Κατάρ έτσι ήρθαν σε συμφωνία με τον Μάρκ Ταραμπέλα.

 «Έδινα τα χρήματα στον Ταραμπέλα σε διαφορετικά σημεία. Τα χρήματα ήταν σε χάρτινες σακούλες. Όλα ξεκίνησαν πριν από δύο χρόνια. Η επαφή γινόταν κυρίως από μένα και ορισμένες φορές από τον Τζιόρτζι. Κάθε φορά του δίναμε 20.000 ευρώ» ομολόγησε ο Παντσέρι.

 Συνολικά ο Βέλγος ευρωβουλευτής φαίνεται να έχει λάβει από τον Παντσέρι 120 με 140.000 ευρώ.

 «Η κάθε πληρωμή γινόταν με διαφορά 2-3 μηνών και η τελευταία έγινε πριν από έξι μήνες. Ο Μαρκ Ταραμπέλα πληρώθηκε αρκετές φορές με το συνολικό ύψος των χρημάτων που έλαβε να είναι κάπου ανάμεσα στα 120.000 και τα 140.000 ευρώ. Τα χρήματα του δίνονταν σε μετρητά. Εγώ του τα έδωσα αρκετές φορές ενώ ορισμένες άλλες ήταν μαζί μου ο Τζιόρτζι» αποκάλυψε ο Παντσέρι.

 Την ίδια στιγμή οι Ιταλικές αρχές ανακοίνωσαν ότι συνελήφθη η λογίστρια του πρώην ευρωβουλευτή Παντσέρι.

 Η Μόνικα Ροσάνα Μπελίνι συνελήφθη από εισαγγελείς στο Μιλάνο βάσει ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης που εκδόθηκε σήμερα από Βέλγους εισαγγελείς.

 Σε βάρος της εν λόγω γυναίκας, απαγγέλθηκαν κατηγορίες για συνωμοσία, διαφθορά και ξέπλυμα χρημάτων.