Συγκλονίζουν οι ιστορίες ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους στο πρόσφατο αεροπορικό δυστύχημα στο Νεπάλ, το οποίο αποτελεί τη μεγαλύτερη τραγωδία των τελευταίων 30 ετών για τη χώρα.

Αν και μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστά τα αίτια της συντριβής του αεροσκάφους την Κυριακή σε μικρή απόσταση από το αεροδρόμιο της Ποκάρα, και τα δύο μαύρα κουτιά έχουν ανασυρθεί από τα συντρίμμια, όπως επίσης ο αποτυπωτής συνομιλιών πιλοτηρίου και ο καταγραφέας δεδομένων πτήσης του αεροσκάφους ATR 72 της εταιρείας Yeti Airlines.

Η ενδελεχής εξέτασή τους αναμένεται να ρίξει φως στα αίτια της πολύνεκρης τραγωδίας, την ώρα που οι ιστορίες των θυμάτων που μεταδίδει το BBC συγκλονίζουν.

Myron Love – Αυστραλός

Οι Αρχές της Αυστραλίας επιβεβαίωσαν ότι ο 29χρονος δάσκαλος από το Σίδνεϊ, Myron Love, βρίσκεται ανάμεσα στα θύματα της τραγωδίας.

Οι φίλοι του αδικοχαμένου νεαρού άνδρα κάνουν λόγο για έναν «πραγματικά ευγενικό, διασκεδαστικό και ενεργητικό άνθρωπο», ενώ σε δήλωσή της, η οικογένειά του είπε ότι ο Myron ήταν ο βράχος τους.

myron-love

Ένας Νοτιοκορεάτης στρατιώτης & ο γιος του

Ο 45χρονος πατέρας με το επώνυμο Yoo ήταν λοχίας στο στρατό της Νότιας Κορέας και βρισκόταν σε διακοπές με τον 14χρονο γιο του.

Οι δυο τους έφυγαν από τη Νότια Κορέα στις 14 Ιανουαρίου για πεζοπορία στα Ιμαλάια.

Sonu Jaiswal, Abhishek Kushwaha, Anil Rajbhar & Vishal Sharma – Ινδοί

Μεταξύ των θυμάτων και 4 άνδρες από την Ινδία, μεταξύ 20 και 30 ετών, οι οποίοι είχαν μεταβεί στο Νεπάλ στις 13 Ιανουαρίου για να επισκεφθούν τον ναό Pashupatinath, ένα μεγάλο ιερό στα περίχωρα του Κατμαντού που είναι αφιερωμένο στον ινδουιστικό θεό Σίβα.

Το ταξίδι ήταν, σύμφωνα με πληροφορίες, ιδέα του Jaiswal, πατέρα τριών παιδιών, ο οποίος ήθελε να προσευχηθεί στο ναό για έναν ακόμη γιο.

Οι 4 φίλοι σχεδίαζαν επίσης να πάνε για αλεξίπτωτο πλαγιάς στην Ποκάρα.

sonu

Η συγκυβερνήτης Anju Khatiwada

Η Anju Khatiwada ήταν συγκυβερνήτης της πτήσης της Yeti Airlines.

Πρωτοπόρος, η Anju ήταν μία από τις μόλις έξι γυναίκες που απασχολούσε η αεροπορική εταιρεία ως πιλότους και είχε πετάξει σχεδόν 6.400 ώρες.

Όπως έγινε γνωστό, ο σύζυγός της Dipak Pokhrel ήταν επίσης συγκυβερνήτης μιας πτήσης της Yeti Airlines όταν αυτή συνετρίβη το 2006. Ο θάνατός του ήταν αυτός που ώθησε την Anju να ακολουθήσει καριέρα πιλότου.

anju

Nira Chantyal - τραγουδίστρια

nira

 
Η Nira ήταν τραγουδίστρια που πετούσε συχνά με την Yeti Airlines, καθώς τα αεροπορικά ταξίδια χαμηλού κόστους αποτελούν δημοφιλή τρόπο για τη μεσαία τάξη του Νεπάλ, όταν επιθυμούν να διασχίσουν το ορεινό έθνος.

Η Nira, η οποία είχε μετακομίσει στο Κατμαντού, ετοιμαζόνταν να εμφανιστεί σε ένα μουσικό φεστιβάλ στην Ποκάρα.

«Ήταν μια πολύ ταλαντούχα καλλιτέχνης και συνήθιζε να τραγουδάει λαϊκά τραγούδια», δήλωσε στο BBC ο φίλος της Bhimsen, προσθέτοντας ότι «Δεν έχω λόγια να περιγράψω την απώλεια».