To μεγάλο comeback του Brendan Fraser στη μεγάλη οθόνη σε συνδιασμό με σκηνοθεσία Ντάρεν Αρονόφσκι δεν θα μπορούσε να έχει ως αποτέλεσμα κάτι λιγότερο από μια ταινία η οποία θα προκαλούσε «σεισμό» στα Critics Choice Awards.

Ωστόσο παρά το μεγάλο ταλέντο του σταρ της «Μούμιας» και του σκηνοθέτη του «Ρέκβιεμ για ένα Όνειρο», δεν ήταν η ταινία -μονάχα- που έκανε τη βραδιά των βραβείων αξιοσημείωτη.

Ο ηθοποιός έχει εισπράξει σωρεία θετικών σχολίων και επαίνων για την ερμηνεία του στην νέα ταινία «The Whale», όπου υποδύεται έναν καταθλιπτικό και παχύσαρκο άνδρα.

«Ήμουν στην έρημο. Και μάλλον θα έπρεπε να είχα αφήσει ίχνη. Αλλά με βρήκες» είπε σε μία συγκινητική ομιλία ο Brendan Fraser, απευθυνόμενος στον Ντάρεν Αρονόφσκι.

Η ψυχική υγεία

Ο Αρονόφσκι μας έχει συνηθίσει στις ταινίες του να εγείρει το ζήτημα της ψυχικής υγείας και για ακόμα μια φορά δεν μας απογοήτευσε.

Στα βραβεία λοιπόν ξεχώρισαν αρκετές παρουσίες, εκ των οποίων και ο Brendan Fraser για τη συγκλονιστική του ερμηνεία στο «The Whale».

Η καλύτερη ερμηνεία ωστόσο του ηθοποιού δόθηκε όταν σηκώθηκε να παραλάβει το βραβείο του καλύτερου ηθοποιού για την εκπληκτική του συμμετοχή στην ταινία δίνοντας μάλιστα μία από τις πιο συγκινητικές ομιλίες.

«Αν είστε σαν τον Charlie, που υποδύομαι στην ταινία, και παλεύετε με την παχυσαρκία, ή νιώθετε ότι βρίσκεστε σε μια σκοτεινή θάλασσα, θέλω να ξέρετε ότι αν μπορείτε να στέκεστε στα πόδια σας, πηγαίνοντας προς το φως, μόνο καλά πράγματα μπορούν να σας συμβούν» είπε ο ηθοποιός με τα μάτια βουρκωμένα και όσοι βρίσκονταν στην αίθουσα εκείνη τη στιγμή ξέσπασαν σε κλάματα.

«Αυτή η ταινία, Η Φάλαινα, έχει να κάνει με την αγάπη. Έχει να κάνει με τη λύτρωση. Έχει να κάνει με το να βρεις το φως σε ένα σκοτεινό μέρος. Και είμαι τόσο τυχερός που δούλεψα με μία ομάδα που είναι απίστευτη», πρόσθεσε, αναφερόμενος στους συμπρωταγωνιστές του.

«Σας ευχαριστώ για αυτήν την τιμή, Critic’s Choice Association», είπε ο ηθοποιός. «Ο Χέρμαν Μέλβιλ έγραψε κάποτε ότι «υπάρχουν μόνο πέντε κριτικοί στην Αμερική. Οι υπόλοιποι κοιμούνται. Χαίρομαι πολύ που ξυπνήσατε για μένα» είπε.

«Μου πήρε 32 χρόνια για να φτάσω εδώ» είπε αργότερα με τρεμάμενη φωνή.