Mια εντυπωσιακή εικόνα που αντικατοπτρίζει την φρίκη του πολέμου στην Ουκρανία, όπου ένας πύραυλος μπορεί μέσα σε δευτερόλεπτα να διακόψει τη ζεστασιά του σπιτιού, έρχεται από περιοχή Ντνίπρο της Ουκρανίας.

Στην εικόνα που κάνει τον γύρο των social media προκαλώντας σοκ και θλίψη, φαίνεται ο εξωτερικός τοίχος από την πολυκατοικία, η οποία έχει καταρρεύσει και από μέσα φαίνεται μια κίτρινη κουζίνα σε ένα από τα διαμερίσματα, που έχει μείνει παραδόξως άθικτη.

Στην φωτογραφία φαίνεται επίσης ένας μπολ με μήλα πάνω στο τραπέζι, τα πιάτα να βρίσκονται δίπλα στο νεροχύτη και να περιμένουν να τα πλύνουν ενώ τα γάντια του φούρνου κρέμονται ακόμα σε γάντζους.

«Εδώ οι άνθρωποι μαγείρευαν, έκαναν συζητήσεις στην κουζίνα, γιόρτασαν τις γιορτές, γέλασαν, μάλωσαν», έγραψε στο Facebook η βουλευτής του Κιέβου Zoya Yarosh. Συνέκρινε μάλιστα την καταστροφή του κτιρίου με τη μοίρα της χώρας της: «Αυτές είναι οι πληγές στο σώμα της Ουκρανίας. Πληγές στα σπίτια μας».
kouina

Σε ένα από τα διαμερίσματα της πολυκατοικίας έμενε με την οικογένειά του και ο προπονητής πυγμαχίας Μιχαήλο Κορενόφσκι, σύμφωνα με το BBC ο οποίος σκοτώθηκε από την επίθεση. Αντίθετα η οικογένειά του φέρεται να σώθηκε.

Τουλάχιστον 40 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους κατά την επίθεση στο Ντνίπρο, μεταξύ τους τρία παιδιά. Ωστόσο, άλλοι 30 άνθρωποι παρέμεναν αγνοούμενοι ως και τη Δευτέρα.