Πλήθος κόσμου σήμερα αποχαιρετά τον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο. Στην Αθήνα βρέθηκαν βασιλείς απ' όλη την Ευρώπη για να παραστούν στην κηδεία του.

Ο εκλιπών κυβέρνησε μόλις τρία χρόνια στην Ελλάδα τη δεκαετία του '60, γράφει το Reuters, συμπληρώνοντας ότι εξορίστηκε όταν οι Έλληνες τάχθηκαν υπέρ της κατάργησης της μοναρχίας το 1974.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Κωνσταντίνος πέρασε στο εξωτερικό μεγάλο κομμάτι της ζωής του, όμως επέστρεψε στην πατρίδα του τα τελευταία χρόνια, πριν από τον θάνατό του.

Υπενθυμίζεται πως άφησε την τελευταία του πνοή σε νοσοκομείο της Αθήνας την περασμένη εβδομάδα, σε ηλικία 82 ετών.

Καταγόταν από τον γερμανικό βασιλικό οίκο των Glucksberg, ο οποίος έχει διασυνδέσεις με βασιλείς απ' όλη την Ευρώπη. Ήταν μοναχογιός του βασιλιά Παύλου και της βασίλισσας Φρειδερίκης της Ελλάδος.

Η πριγκίπισσα Άννα της Βρετανίας, ο βασιλιά της Ισπανίας Φελίπε με τη σύζυγό του, Λετίσια, παρακολούθησαν την εξόδιο ακολουθία στη Μητρόπολη της Αθήνας.

Βασιλιάδες από τη Δανία, τη Νορβηγία, τη Σουηδία, την Ολλανδία, το Βέλγιο, το Λουξεμβούργο και το Μονακό ήταν επίσης παρόντες, σημειώνει το Reuters.

Ουρές μέτρων σχηματίστηκαν ήδη από τα μεσάνυχτα, προκειμένου να αποτίσουν το ύστατο χαίρε στον τέως βασιλιά.

Σημειώνεται πως ο 27χρονος Κωνσταντίνος, ο οποίος ήταν βασιλιάς της Ελλάδος επί τρία χρόνια, εξορίστηκε το 1967 με τη σύζυγό του, πριγκίπισσα Άννα-Μαρία, τη μικρότερη κόρη του βασιλιά Φρειδερίκου της Δανίας, και την οικογένειά του.

*Πηγή: protothema.gr