Ο Φραντσέσκο Τζόρτζι, ο σύντροφος της Εύας Καϊλή και δεξί χέρι του Αντόνιο Παντσέρι, βρέθηκε την Πέμπτη 12/1 ενώπιον του προδικαστικού συμβουλίου (Chambre du Conseil), προκειμένου, όπως προβλέπει η διαδικασία, να αποφασιστεί η συνέχιση της προφυλάκισής του για έναν επιπλέον μήνα, ή η αποφυλάκισή του με ένα ηλεκτρονικό βραχιολάκι. Τελικά, το αίτημα του για αποφυλάκιση πήρε αναβολή για τις 26 Ιανουαρίου, σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Εισαγγελία Βρυξελλών.

Δείτε βίντεο με το σχετικό ρεπορτάζ του Mega

Στο μικροσκόπιο οι επαφές Εύας Καϊλή - Άστον Κάτσερ

Την ίδια στιγμή, στο μικροσκόπιο των βελγικών Αρχών βρίσκεται η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις 16 Νοεμβρίου 2022 και στην οποία η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου εξήρε τη συμβολή της εταιρείας τεχνολογίας «Thorn».

Πρόκειται για την εταιρεία που έχει δημιουργήσει ο γνωστός ηθοποιός του Χόλιγουντ, Άστον Κούτσερ με σκοπό την καταπολέμηση της παιδικής πορνογραφίας.

Σύμφωνα με ευρωβουλευτές η Εύα Καϊλή καταχράστηκε το αξίωμά της, διαφημίζοντας αμφίβολες τεχνολογίες εντός του Ευρωκοινοβουλίου.

Όπως τόνισε ο Γερμανός ευρωβουλευτής Πάτρικ Μπρέιερ η κυρία Καϊλή «πέρασε τη διαχωριστική γραμμή και καταχράστηκε το αξίωμά της για να διαφημίσει προβληματικές τεχνολογίες για τις οποίες το ευρωκοινοβούλιο δεν έχει λάβει αποφάσεις».