Η Πρώτη Κυρία της Γαλλίας, Μπριζίτ Μακρόν έδωσε μια μακρά συνέντευξη στην εφημερίδα Le Parisien και εξέφρασε την ανησυχία της για την ασφάλεια του Εμμανουέλ Μακρόν, αλλά και της οικογένειάς της. «Ξέρω ότι όλα μπορούν να συμβούν, το έχω πάντα στο μυαλό μου», δήλωσε στους αναγνώστες της Le Parisien. Την ίδια ώρα, τάχθηκε υπέρ της επιστροφή της ποδιάς - στολών στα σχολεία.

Όπως εκμυστηρεύτηκε, η χειρότερη ανάμνηση της από την πρώτη προεδρική θητεία του συζύγου της ήταν ένα κρεμασμένο ομοίωμα του Μακρόν που κάηκε και στη συνέχεια αποκεφαλίστηκε κατά τη διάρκεια διαδήλωσης των «Κίτρινων Γιλέκων» το 2018 στην πόλη Αγκουλέμ. «Ένιωσα απέραντο πόνο. Επίσης και για όσους το έκαναν αυτό. Συνειδητοποιούν πόσο μακριά έχουν φτάσει;», υπογράμμισε η Πρώτη Κυρία της Γαλλίας.

Δήλωσε επίσης πως φοβάται συνεχώς για την ασφάλεια του συζύγου της και των παιδιών της και υπογράμμισε πως δε θα καταλάβει ποτέ τη χρήση βίας.

Η Μπριζίτ Μακρόν έχει και τρία παιδιά και επτά εγγόνια.
BRIZIT_2

Η Μπριζίτ Μακρόν τάχθηκε υπέρ της επιστροφής της ποδιάς – στολών στα σχολεία

Ακόμα, η σύζυγος του Γάλλου προέδρου, η Μπριζίτ Μακρόν τάχθηκε υπέρ του να φορούν στολή οι μαθητές στο σχολείο. Όταν ρωτήθηκε από επτά αναγνώστες της εφημερίδας, η σύζυγος του Εμανουέλ Μακρόν απάντησε πολύ ευθέως σε μια ερώτηση για τη στολή.

Φόρεσα τη στολή ως μαθήτρια: 15 ετών, μπλε σκούρα φούστα, μπλε σκούρο πουλόβερ. Και πήγε καλά. Αυτό εξαλείφει τις διαφορές, κερδίζεις χρόνο - είναι χρονοβόρο να επιλέγεις πώς θα ντυθείς το πρωί, και χρήμα - σε σχέση με τα επώνυμα ρούχα.

«Είμαι λοιπόν υπέρ της στολής στο σχολείο, αλλά μια απλή στολή και όχι μελαγχολική», πρόσθεσε.

Στη μακρά αυτή συζήτηση, η Μπριζίτ Μακρόν ζήτησε επίσης να υπάρξει ταχύτερη ευαισθητοποίηση στο θέμα της παρενόχλησης, από την πρωτοβάθμια κιόλας εκπαίδευση, και να γίνει «προτεραιότητα». Δήλωσε, ακόμα, ότι είναι υπέρ της επέκτασης στο λύκειο του κανόνα κατά των κινητών τηλεφώνων που ισχύει στο γυμνάσιο.

Γαλλία: Οι συζητήσεις για τις μαθητικές στολές στα σχολεία

O υπουργός Παιδείας Παπ Ντιαγέ ανέφερε την περασμένη ότι είναι αρνητικός στο να επιβληθεί η στολή σε όλους τους μαθητές. Ανέφερε, ωστόσο, ότι ένα σχολείο μπορεί να καθιερώσει μια στολή σε τοπικό επίπεδο.

Μια πρόταση νόμου του ακροδεξιού κόμματος Εθνικός Συναγερμός για να καταστήσει υποχρεωτική τη στολή στα δημόσια σχολεία απορρίφθηκε στα μέσα Δεκεμβρίου σε επιτροπή στη Συνέλευση, παρά την υποστήριξη της δεξιάς. Η πρόταση αναμένεται να συζητηθεί αύριο, Πέμπτη.