Νέα μήνυση κατατέθηκε σε βάρος του δημάρχου της Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου, ο οποίος αναμένεται να δικαστεί μαζί με άλλα εφτά πρόσωπα στις 15 Ιουνίου 2023.

Ο Εκρέμ Ιμάμογλου κατηγορείται για «στημένο διαγωνισμό» και «ζημιά στο δημόσιο ταμείο» την περίοδο που ήταν δήμαρχος του Beylikdüzü και απειλείται με ποινή φυλάκισης τριών έως επτά ετών, αλλά και στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων. Σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, το υπουργείο Εσωτερικών ερεύνησε τον διαγωνισμό που διεξήχθη στις 29 Δεκεμβρίου 2015 για πρόσληψη προσωπικού σε πολιτιστικά κέντρα και οργανισμούς τέχνης και πολιτισμού. Η εταιρεία που δεν κέρδισε τον διαγωνισμό υπέβαλε ένσταση, η οποία απορρίφθηκε από τις δημοτικές αρχές.

Τότε, το υπουργείο Εσωτερικών άρχισε έρευνα για τη διαδικασία του διαγωνισμού και στη συνέχεια προώθησε την έκθεση στη Γενική Εισαγγελία του Büyükçekmece, που κατέληξε στο Συμβούλιο της Επικρατείας, το οποίο στις 20 Οκτωβρίου 2020 εξέδωσε άδεια για να ερευνηθεί το πρόσωπο που ήταν υπεύθυνο για τον διαγωνισμό.

Ο δικηγόρος του Εκρέμ Ιμάμογλου κατέθεσε γραπτή δήλωση στην εισαγγελία, στην οποία τονίζει ότι ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης δεν συμμετείχε σε κανένα στάδιο της διαδικασίας του διαγωνισμού, ούτε έδωσε κάποια καθοδήγηση στους εμπλεκόμενους.