Η ανησυχία που φαίνεται να έχει ο Πρόεδρος Ερντογάν για την έκβαση των εκλογών, τον οδηγεί στην εξόντωση, με κάθε τρόπο, των πολιτικών αντιπάλων του.

Μετά την καταδίκη Ιμάμογλου, που επισύρει και ποινή φυλάκισης, ο εισαγγελέας του ανώτατου δικαστηρίου της Τουρκίας έκανε την Τρίτη την τελική εισήγησή του, να τεθεί το HDP εκτός νόμου.

Ο γενικός εισαγγελέας κατηγόρησε το Δημοκρατικό Κόμμα των Λαών (HDP), το τρίτο μεγαλύτερο κόμμα στην Τουρκία, ότι συνδέεται «με οργανικό τρόπο» με το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK), μια ένοπλη οργάνωση την οποία η Άγκυρα έχει χαρακτηρίσει «τρομοκρατική».

«Ενεργούν σχεδόν σαν γραφείο στρατολόγησης» του PKK, δήλωσε ο εισαγγελέας μιλώντας στους δημοσιογράφους κατά την έξοδό του από το Συνταγματικό Δικαστήριο.

Το HDP, που αρνείται ότι συνδέεται με το PKK, έχει διορία ενός μήνα για να παρουσιάσει την υπεράσπισή του, εξήγησε εκπρόσωπος του κόμματος.

Υπενθυμίζεται πως ο ίδιος εισαγγελέας είχε ζητήσει προσφάτως να μπλοκαριστούν όλοι οι λογαριασμοί στους οποίους μπαίνει κρατική επιχορήγηση που πάει στα κόμματα που έχουν κοινοβουλευτική ομάδα.

Για να τεθεί εκτός νόμου το κόμμα απαιτείται πλειοψηφία δύο τρίτων των 15 μελών του Συνταγματικού Δικαστηρίου.