Την αμήχανη πρώτη συνάντηση του πρίγκιπα Γουίλιαμ με την τότε σύντροφό του Μέγκαν Μαρκλ περιγράφει ο πρίγκιπας Χάρι.

 Στα απομνημονεύματά του, που έχουν προκαλέσει βραχνά στη βασιλική οικογένεια και τα οποία κυκλοφόρησαν σήμερα σε όλο τον κόσμο, ο δούκας του Σάσεξ περιέγραψε τη στιγμή που σύστησε στον αδερφό του, πρίγκιπα Γουίλιαμ, τη σύντροφό του Μέγκαν Μαρκλ, γράφοντας χαρακτηριστικά πως επρόκειτο για μια «κλασική σύγκρουση πολιτισμών».

 Η συνάντηση έλαβε χώρα στα τέλη του 2016 στο διαμέρισμα των Κέιμπριτζ στο παλάτι του Κένσινγκτον, λίγο πριν ο πρίγκιπας Χάρι και ο αδερφός του πάνε για κυνήγι.

 Ο δούκας εξηγεί στο βιβλίο του πως η Μέγκαν Μαρκλ είχε ήδη γνωρίσει την πριγκίπισσα Ευγενία, τον τότε σύντροφό της Τζακ Μπρουκσμπάνκ, τη δούκισσα του Γιορκ, τον πρίγκιπα Άντριου και τη βασίλισσα.

 Η αγκαλιά της Μέγκαν Μαρκλ στον Γουίλιαμ και η αντίδρασή του

Περιγράφοντας τον σύντομο περίπατο από το μικρό σπίτι όπου έμενε ο Χάρι -το Νότιγχαμ Κότατζ- στο διαμέρισμα του αδερφού του, ο δούκας του Σάσεξ παραδέχθηκε ότι είχε περισσότερο άγχος για τη γνωριμία της Μέγκαν με τον αδερφό του παρά με οποιονδήποτε άλλον.

Όταν ο αδερφός του άνοιξε την πόρτα, ο Χάρι λέει ότι ο Γουίλιαμ φορούσε ένα απλό παντελόνι και πουκάμισο. Γράφει ο πρίγκιπας Χάρι: «Του σύστησα τη Μεγκ, η οποία έσκυψε και τον αγκάλιασε, κάτι το οποίο τον φρίκαρε τελείως. Έκανε ένα βήμα πίσω».

 Ωστόσο, ο πρίγκιπας Χάρι θέλησε να προσθέσει πως ο αδερφός του δεν θα αγκάλιαζε ποτέ κάποιον που δεν γνώριζε και εξήγησε πως αυτός ήταν απλώς ο τρόπος με τον οποίο η Μέγκαν χαιρετάει τους ξένους.

 Γιατί ο Χάρι δεν είπε στη Μέγκαν να υποκλιθεί μπροστά στον Γουίλιαμ

«Ίσως ο Γουίλι περίμενε από τη Μεγκ να υποκλιθεί; Αυτό θα ήταν το πρωτόκολλο όταν συναντάς για πρώτη φορά ένα μέλος της βασιλικής οικογένειας, αλλά εκείνη δεν το ήξερε και δεν της το είπα» πρόσθεσε ο πρίγκιπας Χάρι.

 Σε άλλο σημείο του βιβλίου, ο δούκας του Σάσεξ διηγείται πως έπρεπε να υπενθυμίσει στην τότε σύντροφό του και ηθοποιό ότι θα έπρεπε να υποκλιθεί στη βασίλισσα όταν συναντήθηκαν για πρώτη φορά στο κάστρο Γουίνδσορ το 2016. Αλλά, όπως γράφει, δεν ένιωσε την ανάγκη να της πει πως το ίδιο έπρεπε να κάνει και στη συνάντηση με τον αδερφό του, επειδή ο Γουίλιαμ «λάτρευε το Suits (τη σειρά στην οποία πρωταγωνιστούσε εκείνη την εποχή η Μέγκαν)».

 H Μέγκαν περιγράφει την υπόκλισή της στη βασίλισσα Ελισάβετ

Αφού «αντάλλαξαν μερικά θερμά λόγια» στην πόρτα, ο πρίγκιπας της Ουαλίας κάλεσε τον αδερφό του και την κοπέλα του στο διαμέρισμά του - με αποτέλεσμα το μαύρο κόκερ σπάνιελ του ζευγαριού, ο Λούπο, να αρχίσει να γαβγίζει. Όταν ο Χάρι και η Μέγκαν ρώτησαν για την Κέιτ, ο Γουίλιαμ τους είπε ότι είχε βγει έξω με τα παιδιά τους, Τζορτζ και Σάρλοτ.

 Μετά τη σύντομη συνάντηση, η Μέγκαν επέστρεψε και πέρασε την πρώτη της νύχτα μόνη της στο Νότιγχαμ Κότατζ, καθώς τα δύο αδέρφια έφυγαν για το προγραμματισμένο ταξίδι τους για κυνήγι.

 Η αγαπημένη συνήθεια της Μέγκαν Μαρκλ που ενοχλεί τους Βρετανούς -Η σπόντα για την Κέιτ

Κατά τη διάρκεια του αφιερώματός τους στο Netflix, η Μέγκαν παραδέχτηκε πως δεν είχε συνειδητοποιήσει ότι η συνήθειά της να αγκαλιάζει τους πάντες ήταν «ενοχλητική για κάποιους Βρετανούς».

 Η Μέγκαν Μαρκλ φορούσε σκισμένο τζιν και ήταν ξυπόλυτη όταν πρωτογνώρισε την Κέιτ Μίντλετον

Αναφερόμενη στην εμπειρία της, η Μέγκαν μάλιστα είπε ότι «εξεπλάγη» από το πόσο επίσημη ήταν η οικογένεια στις ιδιωτικές της στιγμές. Είπε χαρακτηριστικά: «Ακόμα και όταν ήρθαν ο Γουίλιαμ και η Κέιτ και τη γνώρισα για πρώτη φορά, θυμάμαι ότι φορούσα ένα σκισμένο τζιν και ήμουν ξυπόλυτη. Επειδή συνηθίζω να αγκαλιάζω τους πάντες, δεν είχα συνειδητοποιήσει πως αυτό ήταν πραγματικά ενοχλητικό για πολλούς Βρετανούς».

 Και συνεχίζει: «Άρχισα να καταλαβαίνω ότι η τυπικότητα στις δημόσιες εμφανίσεις μεταφέρεται και στις ιδιωτικές, πως ακόμη και όταν κλείνουν οι πόρτες και λες "εντάξει, τώρα μπορούμε να χαλαρώσουμε", αυτό δεν ισχύει. Αυτή η τυπικότητα συνεχίζεται, κι αυτό με εξέπληξε».