Τελικά μάλλον και τα ζώα, εκτός από τους ανθρώπους, μπορούν να γεννήσουν σιαμαία δίδυμα.

Το φαινόμενο φαίνεται να μην είναι κάτι άγνωστο στο ζωικό βασίλειο και παρατηρείται συχνότερα στα οικόσιτα ζώα ή σε εκείνα που γεννιούνται σε αιχμαλωσία. Ένας λόγος που συμβαίνει αυτό είναι ίσως επειδή τα σιαμαία δεν έχουν πολλές πιθανότητες επιβίωσης στην φύση. 

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν και εξαιρέσεις. Όπως εκείνη με ένα χελωνάκι στην Κούβα που γεννήθηκε με δύο κεφάλια. Όταν οι γιατροί του ενυδρείου το εξέτασαν διαπίστωσαν πως χαίρει άκρας υγείας και πως κατάφερνε να επιβιώσει μια χαρά. 

Την ίδια τύχη δεν είχαν, όμως, δύο σιαμαία δελφίνια, που δεν τα κατάφεραν και βρέθηκαν νεκρά από τον 39χρονο γυμναστή Tugrul Metin σε μια παραλία της Σμύρνης.

"Παρατήρησα το δελφίνι μέσα στην θάλασσα και το έβλεπα όπως το κύμα το έφερνε προς την στεριά. Στην αρχή δεν μπορούσα να καταλάβω αυτό που έβλεπα. Νόμιζα ότι κάτι είχαν πάθει τα μάτια μου", λέει ο Metin.

Σιαμαία δελφίνια βρέθηκαν σε παραλία της Τουρκίας

Σιαμαία δελφίνια βρέθηκαν σε παραλία της Τουρκίας

"Δεν είχα ακούσει ποτέ μου κάτι για ένα τέτοιο δελφίνι. Πόσο μάλλον να το βλέπω με τα ίδια μου τα μάτια. Έπαθα μεγάλο σοκ", προσθέτει ο γυμναστής, που μόλις συνειδητοποίησε αυτό που έβλεπε κάλεσε την αστυνομία. 

Εκείνη με την σειρά της, μετέφερε το σώμα των σιαμαίων δελφινιών στο εργαστήριο, όπου θα συνεχιστεί η έρευνα. 

Πιστεύεται ότι τα δελφίνια, που μοιράζονταν ένα σώμα, ήταν μόλις ενός έτους, ενώ δεν έφταναν σε μήκος ούτε το ένα μέτρο. Σύμφωνα με τις πρώτες αναφορές, το ένα από τα δύο είχε πρόβλημα στα μάτια του, αφού δεν είχαν ανοίξει σωστά.

Όπως δήλωσε ο αναπληρωτής καθηγητής Mehmet Gokoglu από το τμήμα θαλάσσιας βιολογίας του Πανεπιστημίου Ak Deniz: "Καλωσορίζουμε την ευκαιρία να μελετήσουμε ατό το παράξενο δελφίνι. Αυτό είναι ένα πολύ σπάνιο περιστατικό, παρόμοιο με τις ανθρώπινες περιπτώσεις των σιαμαίων διδύμων".

Παρακάτω μπορείτε να δείτε το βίντεο με το χελωνάκι από την Κούβα, που αναφέραμε παραπάνω: