Θερίζει ο κοροναϊός στην Κίνα και νέος συναγερμός έχει σημάνει στην ανθρωπότητα λόγω της μεγάλης έξαρσης που σημειώνει η νέα παραλλαγή.

Τα μέτρα σε ολόκληρη την Ευρώπη κρίθηκαν αναγκαία, γιατί τα δεδομένα που φτάνουν από την Κίνα είναι ιδιαίτερα ανησυχητικά.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του MEGA  στην Κίνα η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου. Στην αυλή μιας πολυκατοικίας, κάτω από τα μπαλκόνια, συγγενείς παραδίδουν στην πυρά ένα ακόμη θύμα του κοροναϊού. Άλλη οικογένεια στήνει τη νεκρική πυρά σε πάρκινγκ, καθώς τα αποτεφρωτήρια δεν προλαβαίνουν να κάψουν τις χιλιάδες σορούς των θυμάτων της πανδημίας, ενώ στο Διαδίκτυο κυκλοφορεί μακάβριο βίντεο με καταγγελίες ότι ανάμεσα στις στάχτες έξω από κρεματόριo διακρίνονται μισοκαμμένα ανθρώπινα οστά.

 Τα νοσοκομεία στις μεγαλουπόλεις, όπως η Σαγκάη, δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν την κατάσταση. Ασθενείς κοιμούνται σε ράντζα σε κάθε σημείο του νοσοκομείου, ακόμα και στην αίθουσα της γραμματείας. Νοσηλευτές κλαίνε κατάκοποι, καθώς οι βάρδιές τους ξεπερνούν το 12ωρο.

 Όμως, σύμφωνα με τις κινεζικές αρχές, χθες υπήρξε μόνο ένας νεκρός και 9,308 κρούσματα σε όλη τη Κίνα, ενώ από τις 7 Δεκεμβρίου πέθαναν μόλις 24 άνθρωποι. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κατηγόρησε το Πεκίνο ότι τα στοιχεία που δημοσιοποιεί δεν αντικατοπτρίζουν την πραγματική κατάσταση.

 Το Πεκίνο δεν περιλαμβάνει στα στοιχεία τους θανάτους ανθρώπων με υποκείμενα νοσήματα και ισχυρίζεται ότι τηρεί τους κανόνες…

 Η εικόνα της πανδημίας στη χώρα που επέβαλε την πιο σκληρή καραντίνα και την χαλάρωσε μέσα σε λίγες ημέρες προκαλεί ανησυχία σε ολόκληρο τον κόσμο. Η Ευρωπαϊκή Ένωση ενθαρρύνει τα κράτη μέλη να ζητούν από τους ταξιδιώτες από την Κίνα να υποβάλλονται σε μοριακά τεστ το πολύ 48 ώρες πριν από την αναχώρηση τους. Τις τελευταίες ώρες στη λίστα των ευρωπαϊκών χωρών που επιβάλλουν το μέτρο προστέθηκε και η Γερμανία.

 Το Πεκίνο απειλεί με αντίμετρα ενώ επιχειρεί επικοινωνιακή αντεπίθεση με ρεπορτάζ στο οποίο κατηγορεί την Ουάσιγκτον ότι επιβάλλει περιορισμούς στους ταξιδιώτες από την Κίνα την ώρα που οι Ηνωμένες Πολιτείες πλήττονται από μια νέα, πολύ μολυσματική παραλλαγή του κοροναϊού.

 Η απειλή του «Κράκεν»

Είναι το υποστέλεχος της παραλλαγής Όμικρον στο οποίο δόθηκε το όνομα Κράκεν, του θαλάσσιου τέρατος της σκανδιναβικής μυθολογίας.

 Η παραλλαγή πρωτοεμφανίστηκε στη Νέα Υόρκη και αποτελεί το 75% των περίπου 400.000 κρουσμάτων που καταγράφηκαν στις Ηνωμένες Πολιτείες την τελευταία εβδομάδα, ενώ πλέον έχει εντοπιστεί σε τουλάχιστον 29 χώρες.