Αν όχι όλοι, τότε πολλοί είναι εκείνοι που θυμούνται την εμφάνιση του πρίγκιπα Χάρι με ναζιστική στολή σε μασκέ πάρτι. Το γεγονός αυτό ήταν σίγουρα ένα από αυτά που «σημάδεψαν» τα χρόνια της νιότης του, όπως επίσης επηρέασαν σε σημαντικό βαθμό τη σχέση του με τον μεγαλύτερο αδελφό του, τον πρίγκιπα Ουίλιαμ.

Το παραπάνω γίνεται σαφές από την ενότητα του νέου βιβλίου του πρίγκιπα Χάρι με τίτλο «Spare», όπου αποκαλύπτει πώς πήρε την απόφαση να φορέσει τη στολή Ναζί τη επίμαχη βραδιά και τι συνέβη στη συνέχεια, όταν βρέθηκε αντιμέτωπος με την κατακραυγή του κόσμου.

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν πηγές στο  Page Six , o πρίγκιπας Χάρι με εντυπωσιακό τρόπο ρίχνει μέρος της ευθύνης για το σκάνδαλο της ναζιστικής στολής του στον αδερφό του, πρίγκιπα Γουίλιαμ, και την κουνιάδα του, Κέιτ Μίντλετον, στα νέα του απομνημονεύματα. Ο πρίγκιπας Χάρι ισχυρίζεται ότι ο πρίγκιπας και η πριγκίπισσα της Ουαλίας «ξεκαρδίστηκαν στα γέλια», όταν τον είδαν ντυμένο για το πάρτι του 2005.

haaa

Να σημειωθεί πως ο Χάρι ήταν μόλις 20 ετών, όταν η εφημερίδα The Sun, δημοσίευσε μια πρωτοσέλιδη φωτογραφία του ντυμένο σαν στρατιώτης των Ναζί με ένα κόκκινο περιβραχιόνιο ζωγραφισμένο με μια μεγάλη σβάστικα.

Η φωτογραφία τραβήχτηκε σε ένα πάρτι με κοστούμια με θέμα "Native and Colonial", όπου ο William ήταν επίσης καλεσμένος και ήταν ντυμένος λιοντάρι.

Σε ένα τμήμα του βιβλίου, που έχει στην κατοχή του το Page Six, ο Χάρι γράφει σχετικά με την επιλογή της στολής, αποκαλύπτοντας ότι ήταν μια ανατροπή ανάμεσα σε δύο κοστούμια: μια στολή πιλότου ή μια ναζιστική στολή.

«Τηλεφώνησα στον Γουίλι και την Κέιτ, ρώτησα τι πιστεύουν. Ναζιστική στολή, είπαν», γράφει ο Χάρι, προσθέτοντας ότι όταν πήγε σπίτι και τους τη δοκίμασε. «Ξέσπασαν και οι δύο. Χειρότερο από το κοκαλιάρικο ντύσιμο του Willy! Πολύ πιο γελοίο! Αυτό, πάλι, ήταν το ζητούμενο».

Ο Χάρι, τώρα 38 ετών, αναμένεται να μιλήσει για πρώτη φορά σε λεπτομέρειες σχετικά με τη συνάντησή του με τον μεγαλύτερο αδερφό του μετά την καταιγίδα που ακολούθησε. Άλλες πηγές επιβεβαιώνουν ότι υπάρχει επίσης ένα «καλό κομμάτι» τόσο για την Κέιτ όσο και για τη θετή του μητέρα, τη βασίλισσα σύζυγο Camilla Parker-Bowles.

Ο Δούκας του Σάσεξ αποκάλεσε προηγουμένως το ναζιστικό περιστατικό «ένα από τα μεγαλύτερα λάθη στη ζωή» του.

Ο βασιλικός ιστορικός Ρόμπερτ Λέισι είχε γράψει προηγουμένως ότι το πρώτο σημάδι ταραχής μεταξύ των αδελφών ήρθε όταν ο Χάρι αναγκάστηκε να υποστεί το μεγαλύτερο βάρος της δημόσιας οργής για τη ναζιστική φορεσιά του - παρόλο που ο Γουίλιαμ βοήθησε στην επιλογή της στολή.