Ακραία καιρικά φαινόμενα από τις ΗΠΑ μέχρι την Αυστραλία προκαλούν ανθρώπινες απώλειες και ανυπολόγιστες καταστροφές.

Οργισμένη η φύση στις ΗΠΑ

Μετά τον χιονιά – βόμβα που ακόμη σαρώνει τις κεντρικές και τις βόρειες αμερικανικές  πολιτείες, ακολούθησε ο «κυκλώνας – βόμβα» που πλημμύρισε την Καλιφόρνια και τις νότιες και κεντρικές πολιτείες.

Το καιρικό φαινόμενο από τον Ειρηνικό Ωκεανό, προκαλεί σαρωτικές πλημμύρες στην Καλιφόρνια με συνέπεια πάνω από 100 χιλιάδες σπίτια να μείνουν χωρίς ρεύμα.

Δεκάδες ποταμοί υπερχείλισαν, πλημμύρισαν απέραντες εκτάσεις, οι δρόμοι έγιναν απροσπέλαστοι, την ώρα που οι διασώστες δεν προλαβαίνουν να απεγκλωβίζουν ανθρώπους από σπίτια και αυτοκίνητα.

Ισχυροί ανεμοστρόβιλοι χτύπησαν Λουιζιάνα, Άρκανσο και Τέξας με τις περιδινήσεις να ξεριζώνουν δένδρα και να σηκώνουν στον αέρα βαριά αντικείμενα που καταπλάκωσαν σπίτια.

Απέναντι στην οργή της φύσης δεν άντεξαν ούτε οι κολώνες φωτισμού.

Τεράστιες οι καταστροφές στη Σαουδική Αραβία

Ακραία καιρικά φαινόμενα χτύπησαν και τη Σαουδική Αραβία, για δεύτερη φορά μέσα σε έναν μήνα.

Οι ιερές πόλεις των μουσουλμάνων, η Μέκκα και η Μεδίνα, αλλά και η Τζέντα, πλημμύρισαν από τόνους υδάτων με τους δρόμους να μετατρέπονται σε ποτάμια.

Οι βροχοπτώσεις της 14ης Νοεμβρίου στη Τζέντα άφησαν πίσω τους δύο νεκρούς και τεράστιες καταστροφές.

Χιλιάδες σπίτια χωρίς ρεύμα στην Αυστραλία

Το μικρό γουάλαμπι σώζεται την τελευταία στιγμή.

Άλλα αδελφάκια του βρίσκουν καταφύγιο στις αυλές των σπιτιών γαντζωμένα σε ότι βρίσκεται πάνω από το νερό. Ακόμη και οι αγελάδες δυσκολεύονται.

Οι κατακλυσμιαίες βροχοπτώσεις κάλυψαν με νερό τεράστιες εκτάσεις της βορειοδυτικής Αυστραλίας και άφησαν χιλιάδες σπίτια χωρίς ρεύμα.

Δείτε βίντεο