Κάτω από την βασιλική του Αγίου Πέτρου μαζί με νομίσματα, μετάλλια και έναν σφραγισμένο μολύβδινο σωλήνα που θα περιέχει έναν απολογισμό της παποσύνης του μετά την αυριανή του κηδεία θα ταθεί ο Πάπας Βενέδικτος.

Σύμφωνα με το έθιμο που συνηθίζεται για  τους ποντίφικες, η σορός του «επίτιμου Πάπα» θα τοποθετηθεί σε τρία ξεχωριστά φέρετρα, το πρώτο από ξύλο κυπαρισσιού, το οποίο με τη σειρά του θα μπει σε ένα φέρετρο από ψευδάργυρο και στη συνέχεια σε ένα ξύλινο φέρετρο.

Στο φέρετρό του θα βρίσκονται επίσης ένας γραπτός απολογισμός της ιστορικής παποσύνης του, γνωστός ως rogito, τα νομίσματα που κόπηκαν κατά τη διάρκεια της ποντιφικής του θητείας και το θρησκευτικό ένδυμα που φοριέται πάνω από το ράσο.

O αποθανών πάπας Βενέδικτος θα μεταφερθεί από τη Βασιλική σήμερα, όπου η σορός του εκτίθεται σε λαϊκό προσκύνημα, στις 20:00 (ώρα Ελλάδος) και θα μεταφερθεί στην πλατεία του Αγίου Πέτρου για την κηδεία αύριο, η οποία θα αρχίσει στις 10:30 π.μ. (ώρα Ελλάδος).

Τα φέρετρα θα σφραγιστούν πριν από την αυριανή κηδεία και την ταφή, η οποία θα γίνει στην κρύπτη που κάποτε βρισκόταν ο τάφος του Πάπα Ιωάννη Παύλου Β’ κάτω από την βασιλική.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Βατικανού, Ματέο Μπρούνι, η λειτουργία για την εξόδιο ακολουθία θα βασιστεί κυρίως σε εκείνη για έναν βασιλεύοντα πάπα, με κάποιες μικρές τροποποιήσεις, ιδίως στις προσευχές.