Στα γήπεδα της Premier League, όπως και σε όλο τον κόσμο, απέδωσαν φόρο τιμής στη μνήμη του Πελέ.

Στο Μάντσεστερ η Σίτι κόλλησε στο 1-1 με την Εβερτον. Ο Χάλαντ έφτασε τα 21 γκολ ανοίγοντας το σκορ στο 24’. Οι φιλοξενούμενοι όμως αντέδρασαν και με πανέμορφο γκολ του Γκρεϊ πήραν την ισοπαλία.

Νέα εντός έδρας απώλεια βαθμών για τη Σίτι που μπορεί να δει την απόσταση από την πρωτοπόρο Αρσεναλ να μεγαλώνει. Στο Μολινό, ο Μάρκους Ράσφορντ είχε μεινει στον πάγκο για πειθαρχικό παράπτωμα, αλλά στο ημίχρονο μπήκε αλλαγή και έδωσε τη λύση στη Γιουναϊτεντ κόντρα στη Γουλβς. To γκολ που κρατά τους κόκκινους διαβόλους στο κόλπο της πρώτης τετράδας ήρθε στο 76ο λεπτό. Από ασίστ του Μπρούνο Φερνάντες ο διεθνής Αγγλος φορ σκόραρε για έκτη φορά φέτος νικώντας τον Ζοσέ Σα.

Στο Ανφιλντ η Λέστερ προηγήθηκε με τον Ντιούσμπερι Χιλ στο 4’, αλλά δυο απίστευτα αυτογκόλ του Βέλγου Φας στο 38′ και στο 45′ έδωσαν τη νίκη στη Λίβερπουλ. Με τους ρεντς αγωνίσθηκε και εφτασε τις 50 συμμετοχές ο Κώστας Τσιμίκας. Υπόθεση για δυο ο τίτλος στην Ισπανία.

Η Μπαρτσελόνα προηγήθηκε στο 7ο λεπτό με τον Μάρκος Αλόνσο, έχασε ευκαιρίες, αλλά η Εσπανιόλ με πέναλτι του Χοσέλου στο 73′ πάγωσε το Καμπ Νόου. Επεισοδιακό το ντέρμπι της Καταλονίας με δώδεκα κίτρινες και δυο κόκκινες. Την ισοπαλία στη Βαρκελώνη εκμεταλλεύθηκε η Ρεάλ που νωρίτερα είχε νικήσει με 2-0 στο Βαγιαδολίδ. Δυο γκολ του Μπενζεμά στο φινάλε, το πρώτο με πέναλτι, χάρισαν τους τρεις βαθμούς στους Μαδριλένους που πλέον ισοβαθμούν με την Μπάρτσα στην κορυφή.