Βίος και πολιτεία φαίνεται, όπως μεταφέρει το ρεπορτάζ του Star, να ήταν η Έρισα Φέρο, διευθύντρια Πληροφορικής στην Υπηρεσία Πληροφοριών της Αλβανίας, καθώς μετά τη σύλληψή της αναδείχθηκαν τα... χούγια και τα γούστα της. 

Όπως αναφέρεται, συνελήφθη στην Αλβανία η διευθύντρια Πληροφορικής της Υπηρεσίας Πληροφοριών, Έρισα Φέρο, καθώς μετέφερε με συνεργούς της 58 κιλά κάνναβη από την Κορυτσά προς τα σύνορα με τη Βόρεια Μακεδονία.

Σύμφωνα με τα τοπικά Μέσα, τα ναρκωτικά προέρχονταν από την περιοχή της Σκόδρας, ενώ στο κύκλωμα διακίνησης φέρεται να εμπλέκονται άτομα από τη Φούσα Κρούγια και την Κορυτσά.

«Από τις έρευνες που διενεργήθηκαν, προκύπτει ότι οι τρεις πολίτες είχαν πραγματοποιήσει τη μεταφορά ναρκωτικών ουσιών από την πόλη των Τιράνων με κατεύθυνση την περιοχή Καφέ Τανέ στα σύνορα με τη Βόρεια Μακεδονία», ενημέρωσε σήμερα η αστυνομία της Κορυτσάς.

Η αστυνομία πραγματοποίησε μεγάλη επιχείρηση κοντά σε ένα εστιατόριο. Η Έρισα Φέρο φέρεται να ήταν εκείνη που οδηγούσε το όχημα που μετέφερε τα ναρκωτικά. Στο ίδιο αυτοκίνητο επέβαινε και ο γιος ενός επιχειρηματία κι ακόμα ένας 17χρονος.

View this post on Instagram

A post shared by Erisa Fero (@erisa_fero)



Αναζητούνται επίσης δύο άτομα, ένας 30χρονος κι ένας 28χρονος, κάτοικοι Πισκουπάτ. Και οι δύο κατάφεραν να διαφύγουν τον έλεγχο των Αρχών στο σημείο.

Αλβανία: Η Φέρο είχε εμπλακεί και σε σκάνδαλο εκλογών


Η Έρισα Φέρο το 2021 είχε εμπλακεί και σε σκάνδαλο εκλογών, καθώς ήταν μέλος μιας επιτροπής καταμέτρησης ψήφων σε εκλογική περιφέρεια. Όπως αποδείχθηκε, τα αποτελέσματα των εκλογών παραποιήθηκαν από την επιτροπή στην οποία συμμετείχε, με αποτέλεσμα η κεντρική επιτροπή να υποβάλει μήνυση στην Εισαγγελία των Τιράνων κατά 21 επιτρόπων, περιλαμβανομένης και της Φέρο.

View this post on Instagram

A post shared by Erisa Fero (@erisa_fero)


Η νεαρή κατηγορήθηκε για συμμετοχή στη χειραγώγηση των εκλογών της 25ης Απριλίου 2021, καθώς και για αφαίρεση ή προσθήκη ψήφων υπέρ των υποψηφίων διαφορετικών κομμάτων.

Αλβανία: Οι φωτογραφίες στα social με τα όπλα και τα πούρα


Η 28χρονη Φέρο είχε έντονη παρουσία στα social media, προβάλλοντας έναν πλούσιο τρόπο ζωής.


Σε ένα από τα βίντεο που έχει αναρτήσει στο instagram, φαίνεται να πυροβολεί, με την ίδια να γράφει στη λεζάντα: «Έτσι είναι όταν ο παππούς σου σε μεγαλώνει με ρακή και καλάσνικοφ».

View this post on Instagram

A post shared by Erisa Fero (@erisa_fero)



Σε άλλες εικόνες φαίνεται να καπνίζει πούρο.

View this post on Instagram

A post shared by Erisa Fero (@erisa_fero)



Η Υπηρεσία Πληροφοριών της Αλβανίας ανακοίνωσε τη λήξη της συνεργασίας της με τη Φέρο λίγες ώρες μετά τη σύλληψή της.

«Ύστερα από δήλωση της Τοπικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κορυτσάς, για την οριστικοποίηση της επιχείρησης “Επανεκκίνηση”, με τη σύλληψη 3 πολιτών, μεταξύ των οποίων και η κυρία Έρισα Φέρο, η AKSHI ανακοινώνει ότι με βάση την ισχύουσα αλβανική νομοθεσία έχει κινήσει άμεσα τη διαδικασία για την απόλυση αυτού του ατόμου. Η κυρία Έρισα Φέρο ήταν υπάλληλος του σχετικού τομέα του e-Albania, σε επίπεδο Ειδικών. Η Εθνική Υπηρεσία της Κοινωνίας της Πληροφορίας καταδικάζει κάθε πράξη παράνομη και διαβεβαιώνει ότι θα είναι πάντα δίπλα στις διαδικασίες των θεσμών που ενεργούν υπέρ του νόμου», αναφέρεται στην ανακοίνωση.