Γιατί με ξύπνησες πρωί
Γιατί με ξύπνησες πρωί Βασίλης Σκουρής Σωτήρης Ξενάκης
papas_fragkiskos
Διεθνή

Τον Βενέδικτο επισκέφθηκε ο πάπας Φραγκίσκος - «Υπό έλεγχο προς το παρόν η κατάσταση»

Ο 95χρονος Βενέδικτος υπηρέτησε ως επικεφαλής της Καθολικής Εκκλησίας και ηγεμόνας του κράτους του Βατικανού από τον Απρίλιο του 2005 έως την παραίτησή του, τον Φεβρουάριο του 2013

Την επιδείνωση της της κατάστασης της υγείας του πρώην πάπα Βενέδικτου , 95 ετών επιβεβαίωσε το πρωί της Τετάρτης το Βατικανό, διευκρινίζοντας ότι παραμένει υπό ιατρική παρακολούθηση και ότι δέχθηκε επίσκεψη από τον διάδοχό του Φραγκίσκο.

Ο επικεφαλής των υπηρεσιών Τύπου της Αγίας Έδρας Ματέο Μπρούνι, ανέφερε με ανακοίνωσή του ότι:  «Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι κατά τις τελευταίες ώρες, υπήρξε μια επιδείνωση λόγω της προχωρημένης ηλικίας του. Η κατάσταση παραμένει προς το παρόν υπό έλεγχο, υπό συνεχή παρακολούθηση από τους γιατρούς».

Νωρίτερα σήμερα, ο πάπας Φραγκίσκος ζήτησε από τους πιστούς να προσευχηθούν για τον προκάτοχό του, τον Πάπα Βενέδικτο ΙΣΤ', ο οποίος είναι «πολύ άρρωστος», σε μια αιφνιδιαστική του έκκληση στο τέλος της γενικής ακρόασής του στο Βατικανό, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες (Διαβάστε εδώ: Βατικανό: «Πολύ άρρωστος» ο πρώην πάπας Βενέδικτος - Η έκκληση του πάπα Φραγκίσκου).

Ο 95χρονος Βενέδικτος υπηρέτησε ως επικεφαλής της Καθολικής Εκκλησίας και ηγεμόνας του κράτους του Βατικανού από τον Απρίλιο του 2005 έως την παραίτησή του, τον Φεβρουάριο του 2013.