Σε καλύτερη κατάσταση είναι η υγεία των νοσηλευόμενων επιβατών του μοιραίου πούλμαν στη Ρουμανία, μετά το φονικό δυστύχημα.
Ειδικότερα, σύμφωνα με όσα μετέδωσε το OPEN, έχουν επιστρέψει σχεδόν όλοι οι συνοδοί, πλην αυτών που παραμένουν στο νοσοκομείο. Μάλιστα, χθες πήρε εξιτήριο μία ακόμη γυναίκα, οπότε οι νοσηλευόμενοι είναι επτά. Σήμερα (27/12) θα πάρουν εξιτήριο ακόμη τρία άτομα, ενώ δύο άτομα που ήταν σε σοβαρή κατάσταση τις προηγούμενες μέρες, μία 62χρονη που βρισκόταν σε κώμα και ένας 58χρονος που υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση, παρουσιάζουν σημάδια βελτίωσης.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, σήμερα θα διενεργηθεί νεκροψία-νεκροτομή στη σορό του 53χρονου Έλληνα που έχασε τη ζωή του από το δυστύχημα στο Βουκουρέστι.

Γιατί εξετάζουν το GPS του λεωφορείου

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, στο σημείο αυτό έχουν λάβει χώρα άλλα επτά παρόμοια τροχαία, μέσα σε τέσσερις μήνες, πέντε εκ των οποίων ήταν με Τούρκους οδηγούς.

Επιπλέον, υπάρχουν αναφορές πως ο οδηγός δεν είχε βάλει στο GPS ρύθμιση για λεωφορείο αλλά πήγαινε με τις απλές οδηγίες για αυτοκίνητο, γι' αυτό και τον οδήγησε σε τούνελ με σήμανση περιορισμό στο ύψος των οχημάτων.

Σε όλο το κυκλοφοριακό δίκτυο του Βουκουρεστίου, υπάρχουν προειδοποιητικές πινακίδες και σημάνσεις, τα βαρέα οχήματα να μην κυκλοφορούν μέσα στο κέντρο της πόλης, αντ' αυτού να πηγαίνουν από τον περιφερειακό δρόμο.

Σοκάρουν οι μαρτυρίες επιβατών

«Εγιναν όλα τόσο γρήγορα και πολύ πρόχειρα όλα σε αυτό το ταξίδι. Εγώ πιστεύω ότι ο οδηγός που αντικαταστάθηκε δεν είχε εμπειρία από ταξίδια στην Ευρώπη», ανέφερε ένας από του επιβαίνοντες στο μοιραίο λεωφορείο.

Μία άλλη επιβάτις του λεωφορείου σημείωσε ότι «ήμουν δύο θέσεις πίσω από τον 53χρονο που σκοτώθηκε. Με πλάκωσε η οροφή, που έπεσε από την κολώνα, σφηνώθηκε το κεφάλι μου στο κάθισμα, δεν μπορούσα να σηκωθώ. Αρχισα κάποια στιγμή να λέω "δεν μπορώ να αναπνεύσω"».

Ακόμη ένας επιβάτης  είπε, ότι «ήταν ένα τραγικό συμβάν. Γράψαν πάρα πολλά τα οποία δεν ισχύουν. Δεν ξέρουμε τι ακριβώς έγινε, εμείς ήμασταν στα πίσω καθίσματα. Είδαμε αίματα».

Νέο βίντεο με το τροχαίο δυστύχημα στο «φως»

Παρακάτω σε ένα νέο βίντεο που ήρθε στο φως της δημοσιότητας, φαίνεται πως η μεταλλική κατασκευή κατέρρευσε ακριβώς την ώρα που ήρθε σε επαφή με το πούλμαν, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας 53χρονος.