Γιατί με ξύπνησες πρωί
Γιατί με ξύπνησες πρωί Σωτήρης Ξενάκης Βασίλης Σκουρής
papas
Διεθνή

Πάπας Φραγκίσκος: Αυτά τα Χριστούγεννα ας σκεφτούμε τα παιδιά στην Ουκρανία που υποφέρουν

«Η πλειονότητα εκείνων που έχω δει εδώ δεν μπορούν να χαμογελάσουν», είπε ο ποντίφικας αναφερόμενος στα παιδιά από την Ουκρανία που έχουν βρει καταφύγιο στη Ρώμη σε οικογένειες Ιταλών και σε φιλανθρωπικές οργανώσεις

Tη δική του έκκληση στον κόσμο να θυμηθεί τα παιδιά στην Ουκρανία που υποφέρουν από το κρύο έκανε σήμερα το πρωί ο πάπας Φραγκίσκος .

Ειδικότερα, ο ίδιος ανέφερε: «Ας σκεφτούμε τα πολλά παιδιά στην Ουκρανία που υποφέρουν, υποφέρουν τόσο πολύ, εξαιτίας αυτού του πολέμου», μιλώντας εκτός κειμένου κατά την εβδομαδιαία ομιλία του στο Βατικανό.

Σχεδόν σε κάθε δημόσια  εμφάνισή του ο πάπας κάνει εκκλήσεις για την Ουκρανία, τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα, από τότε που η Ρωσία εισέβαλε στη γείτονά της τον Φεβρουάριο.

«Η πλειονότητα εκείνων που έχω δει εδώ δεν μπορούν να χαμογελάσουν», είπε ο ποντίφικας αναφερόμενος στα παιδιά από την Ουκρανία που έχουν βρει καταφύγιο στη Ρώμη σε οικογένειες Ιταλών και σε φιλανθρωπικές οργανώσεις. «Είναι βαρύ όταν ένα παιδί χάνει την ικανότητά του να γελάει. Αυτά τα παιδιά κουβαλούν μέσα τους την τραγωδία αυτού του πολέμου, τόσο απάνθρωπη, τόσο σκληρή. Ας σκεφτούμε τον ουκρανικό λαό αυτά τα Χριστούγεννα - χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, χωρίς θέρμανση, χωρίς τα απαραίτητα για την επιβίωσή του».

Επιπλέον το Βατικανό έχει αναλάβει μια εκστρατεία Crowdfunding για την αποστολή ισοθερμικών εσωρούχων στην Ουκρανία.