O κυβερνητικός εκπρόσωπος της ΡωσίαςΝτμίτρι Πεσκόφ, δήλωσε πως δεν υπάρχουν πιθανότητες για συνομιλίες με την Ουκρανία. Από την άλλη, τόνισε ότι δεν θα βγει κάτι θετικό από το ταξίδι του Βολοντίμιρ Ζελένσκι στην Ουάσιγκτον.

Σε τηλεδιάσκεψη με δημοσιογράφους, ο Πεσκόφ δήλωσε ότι οι συνεχιζόμενες αποστολές όπλων από τη Δύση προς την Ουκρανία θα οδηγήσουν σε «επιδείνωση» της σύγκρουσης, κάτι που μπορεί να γυρίσει μπούμερανγκ στο Κίεβο, όπως προειδοποίησε ο ίδιος.

«Η παροχή όπλων συνεχίζεται και το εύρος των παρεχόμενων όπλων διευρύνεται. Όλα αυτά, φυσικά, οδηγούν σε επιδείνωση της σύγκρουσης. Αυτό δεν αποτελεί καλό οιωνό για την Ουκρανία», δήλωσε ο Πεσκόφ. Ερωτηθείς εάν η Μόσχα προσδοκεί ότι από το ταξίδι του Ζελένσκι μπορεί να προκύψει κάτι θετικό, ο Πεσκόφ απάντησε: «Όχι».

Παράλληλα, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι αναμένεται να συναντήσει τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν και την ηγεσία του Κογκρέσου εντός της ημέρας, στο πρώτο του ταξίδι στο εξωτερικό από τότε που η Ρωσία έστειλε δεκάδες χιλιάδες στρατεύματα στη χώρα του στις 24 Φεβρουαρίου.

Κατά την επίσκεψή του προέδρου της Ουκρανίας στην Ουάσιγκτον, οι ΗΠΑ αναμένεται επίσης να εγκρίνουν την παράδοση προηγμένων πυραυλικών συστημάτων Patriot στην Ουκρανία στο πλαίσιο του νέου πακέτου στρατιωτικής βοήθειας προς το Κίεβο.