O πρόεδρος της γαλλικής δημοκρατίας, Εμανουέλ Μακρόν, μεταβαίνει ξανά στο Κατάρ αυτή την Κυριακή (18/12) για να παρακολουθήσει τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλου ανάμεσα στην Αργεντινή και στη Γαλλία.

Ο αρχηγός του κράτους θα πάρει τη θέση του στις εξέδρες του γηπέδου «Λουσαΐλ», προκειμένου να στηρίξει την εθνική ομάδα της Γαλλίας, όπως έκανε και στη Ρωσία πριν από τέσσερα χρόνια, εκεί, όπου πανηγύρισε μαζί της την κατάκτηση του τροπαίου.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Parisien», στο πλευρό του Γάλλου προέδρου θα είναι αυτή τη φορά και η «Πρώτη Κυρία» της χώρας, Μπριζίτ Μακρόν, η οποία ήταν απούσα στον ημιτελικό με το Μαρόκο.

Τις τελευταίες ώρες τα ονόματα που θα συμπληρώνουν την προεδρική αποστολή δίνουν και παίρνουν. Η «Parisien» επικαλείται πηγές που αναφέρουν ότι εκτός από την υπουργό αθλητισμού, Αμελί Ουντέα-Καστερά, ο Μακρόν θα έχει κοντά του, τους Πρεσνέλ Κιμπεμπέ, Πολ Πογκμπά και Ν΄Γκολό Καντέ. Οι τρεις διεθνείς θα πάρουν τη θέση τους δίπλα στον πρόεδρο, όπως ακριβώς και ο Κρίστοφερ Ενκουνκού.

Όσον αφορά τους υπόλοιπους αθλητές, ο Τεντι Ρινέρ καθώς και ο Αλέν Ζιρές θα ταξιδέψουν επίσης στο Κατάρ, όπως και ο πρώην πυγμάχος Μπραχίμ Ασλούμ, ο οποίος βρέθηκε και στον ημιτελικό της περασμένης Τετάρτης.

Από τις παρουσίες που ξεχωρίζουν είναι και αυτή της Στεφανί Φραπάρ, η 39χρονη διαιτητής που έγινε η πρώτη γυναίκα που «σφύριξε» σε αγώνα τελικής φάσης Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Η Αιγύπτια μέτζο-σοπράνο, Φερά Ελ Ντίμπανι, έχει επίσης προσκληθεί να κάνει το ταξίδι. Το μέλος της Ακαδημίας της Εθνικής Όπερας του Παρισιού είχε επιλεγεί από τον πρόεδρο Μακρόν για να τραγουδήσει τη «Μασσαλιώτιδα», μετά την επανεκλογή του τον Απρίλιο του 2022.

Οι πρώην παίκτες Λορέ Μπουλό και Μπρούνο Σεϊρού θα είναι επίσης μεταξύ των επίσημων προσκεκλημένων, όπως και ο στρατιώτης των ειδικών δυνάμεων με ακρωτηριασμένα και τα δύο πόδια, Τιμπό Φοραΐ (ήταν παρών στον ημιτελικό), αλλά και δύο έφηβοι από την παιδική μέριμνα συνοδευόμενοι από τον διευθυντή τους. Ο βουλευτής, Καρλ Ολίβ, ήδη προσκεκλημένος την Τετάρτη, είναι επίσης μια από τις προσωπικότητες που θα βρεθεί στο γήπεδο.

Από την άλλη, ούτε ο Λοράν Μπλαν, ούτε ο Μισέλ Πλατινί, αλλά ούτε ο Καρίμ Μπενζεμά, προσκεκλημένοι του Γάλλου προέδρου, δεν θα αποτελέσουν μέρος αυτής της αποστολής.