Στη δημοσιότητα δόθηκε βίντεο όπου ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου ενημερώνεται για την καταδίκη του από το τουρκικό δικαστήριο.

Ο Ιμάμογλου καταδικάστηκε σε 2 χρόνια και 7 μήνες φυλάκισης, για εξύβριση κατά δημοσίων υπαλλήλων.

Παράλληλα, στον δήμαρχο Κωνσταντινούπολης και εκ των βασικότερων πολιτικών αντιπάλων του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, το δικαστήριο επέβαλε επίσης στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων.

Δείτε το βίντεο


Ο διάλογος του Ιμάμουγλου με τον συνεργάτη του, σύμφωνα με το ΣΚΑΪ:


Συνεργάτης: 2 χρόνια 7 μήνες 15 ημέρες.

Ιμάμογλου: Το ανακοίνωσε;

Συνεργάτης: Mάλιστα.

Στο βίντεο, όπου ο Ιμάμογλου έμαθε για την απόφαση, φαίνεται ότι είναι παρούσα στην αίθουσα και η ηγέτιδα του «Καλού Κόμματος», Μεράλ Ακσενέρ.

«Μια χούφτα ανθρώπων δεν μπορούν να πάρουν την εξουσία που δίνει ο λαός. Ο αγώνας μας ξεκινά πιο δυνατά, με την άδεια του Αλλάχ» ακούγεται να λέει ο Ιμάμογλου.

Ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης, ηλικίας 52 ετών, προέρχεται από το Λαϊκό Ρεπουμπλικανικό Κόμμα (CHP) και θεωρείται πιθανός υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές του Ιουνίου, απέναντι στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Η κατηγορία αφορούσε δηλώσεις που είχε κάνει το 2019, όταν χαρακτήρισε «ηλίθιους» τον υπουργό Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού και τα μέλη της Εκλογικής Επιτροπής η οποία ακύρωσε το αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών του Μαρτίου εκείνης της χρονιάς.