Αναστάτωση επικρατεί στη Γερμανία, καθώς τεράστιο ενυδρείο, που βρίσκεται σε ξενοδοχείο του Βερολίνου, εξερράγη νωρίς σήμερα το πρωί.

Μάλιστα, ιδιαίτερα σημαντική είναι η καταστροφή από την έκρηξη που σημειώθηκε το πρωί στο γιγάντιο ενυδρείο «Dom Aquaree», που κοσμεί το λόμπι του 16ώροφου ξενοδοχείου «Radisson Blu» στην καρδιά του Βερολίνου.

Όλα τα ψάρια του ενυδρείου είναι νεκρά -1.500 στον αριθμό-, ενώ οι 350 ένοικοι του ξενοδοχείου αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν βιαστικά, καθώς όλο το κτίριο έχει πλημμυρίσει.

Όπως γράφει η εφημερίδα Bild, η έκρηξη ήταν τόσο ισχυρή που την κατέγραψαν σεισμογράφοι, ενώ οι γερμανικές Αρχές υποστηρίζουν ότι ένα εκατομμύριο λίτρα νερού έχουν πλημμυρίσει όχι μόνο τους χώρους του ξενοδοχείου, αλλά και τους γύρω δρόμους.

Σύμφωνα με την αστυνομία, δύο άτομα τραυματίστηκαν από τα θραύσματα τζαμιών. Η Πυροσβεστική και οι αστυνομικές Αρχές έσπευσαν στο σημείο, ενώ χρησιμοποίησαν ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά για τον εντοπισμό τυχόν θυμάτων.

Αξίζει να σημειωθεί πως την ώρα της έκρηξης πόρτες και παράθυρα πετάχτηκαν στον δρόμο, ενώ οι γλάστρες που κοσμούσαν την είσοδο του ξενοδοχείου εκσφενδονίστηκαν στο απέναντι τετράγωνο.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν στοιχεία για στοχευμένη επίθεση, σύμφωνα με τις Αρχές του Βερολίνου, γράφει το γερμανικό περιοδικό Focus.

Επιπλέον, πληροφορίες που επικαλείται η Bild υποστηρίζουν ότι η έκρηξη του ενυδρείου πιθανότατα οφείλεται στα παλιά υλικά κατασκευής του.

Σημειώνεται πως το ενυδρείο «Dom Aquaree» βρίσκεται στην τουριστική περιοχή Μίτε του Βερολίνου, κοντά στον καθεδρικό ναό και σε απόσταση αναπνοής από την πλατεία Alexanderplatz. Θεωρείται το μεγαλύτερο ομοιογενές, κυλινδρικό ενυδρείο στον κόσμο, έχει ύψος 16 μέτρα, περιέχει ένα εκατομμύριο λίτρα νερού και 1.500 ψάρια 100 διαφορετικών ειδών, τα οποία μπορούν οι επισκέπτες να απολαύσουν, καταβάλλοντας το ποσό των 19 ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το «AquaDom» άνοιξε ξανά το καλοκαίρι ύστερα από 2,5 χρόνια ανακαίνισης. Το κόστος της ανακαίνισης ανήλθε στα 2,6 εκατομμύρια ευρώ. Τα σφραγίσματα σιλικόνης ανανεώθηκαν και η πισίνα καθαρίστηκε σχολαστικά.

Η μουσικός Ίβα Γιουντίνσκι, μία από τους 350 ενοίκους του ξενοδοχείου «Radisson Blu», όπου βρίσκεται το τεράστιο ενυδρείο, περιγράφει πώς βίωσε την τρομακτική αυτή κατάσταση. «Νωρίς το πρωί, γύρω στις 6 π.μ., άκουσα μια τεράστια έκρηξη, άκουσα μία βροντή. Δεν κατάλαβα καν τι έγινε. Πήγα στο δωμάτιο της φίλης μου. Από εκεί είδαμε το ενυδρείο και όλη την καταστροφή. Όλο το ξενοδοχείο έχει πλημμυρίσει», δήλωσε στη γερμανική εφημερίδα.

«Το ενυδρείο καταστράφηκε και υπάρχει διαρροή νερού. Η κατάσταση δεν είναι ξεκάθαρη αυτή τη στιγμή», έγραψε στο Twitter η πυροσβεστική υπηρεσία του Βερολίνου σήμερα το πρωί.
Πηγή: protothema.gr