«Θέλω να μου υποσχεθείτε πως το 2023 όλα θα γίνουν πιο όμορφα. Αυτά να ακούσει η Άγκυρα, αυτό να ακούσει ο νους που έκανε παρέμβαση στο δικαστήριο...», ανέφερε ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου, όπως μεταδίδει ο αναταποκριτής του ΣΚΑΪ από την Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης, μετά την καταδίκη του σε φυλάκιση 2 ετών και 7 μηνών, που εφόσον οριστικοποιηθεί, θα σημαίνει και στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων.

 Από την πλευρά της η Μεράλ Ακσενέρ, πρόεδρος του Καλού Κόμματος, ανέφερε με τη σειρά της πως «δεν φοβόμαστε και λέμε ζήτω η ελευθερία, ανάθεμα στην τυραννία».

 Υπενθυμίζεται ότι ο Ιμάμογλου -προσωπικότητα της τουρκικής αντιπολίτευσης και ανερχόμενος αστέρας της τουρκικής πολιτικής σκηνής όταν εξελέγη το 2019- δικαζόταν για «εξύβριση» και ο ίδιος είχε χαρακτηρίσει τη δίκη του «πολιτική», καθώς διεξαγόταν λίγους μήνες πριν από τις εκλογές του Ιουνίου 2023 στην Τουρκία.

 Ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης ήταν μεταξύ των λίγων ηγετών της αντιπολίτευσης που οι δημοσκοπήσεις τους φέρουν να κερδίζει τον Ερντογάν, ο οποίος βρίσκεται αντιμέτωπος με σοβαρή οικονομική κρίση και πληθωρισμό που επισήμως τρέχει με ρυθμό γύρω στο 85%. Καθώς πλέον ο Ιμάμογλου αποκλείεται από την πολιτική, η συμμαχία της αντιπολίτευσης βρίσκεται σε δύσκολη θέση, αφού δεν έχει καταφέρει ακόμα να ορίσει έναν κοινό υποψήφιο για τις προεδρικές εκλογές, που πρόκειται να διεξαχθούν σε έξι μήνες.