Όσο και αν δεν το παραδέχτηκαν (και ούτε πρόκειται), Μέγκαν Μαρκλ - Κέιτ Μίντλετον στη συνείδηση των Βρετανών θα παραµένουν αντίπαλες.

Εσαεί. Αφενός η «ατσαλάκωτη» µέλλουσα βασίλισσα και νυν πριγκίπισσα Κέιτ -µετά βεβαίως το πρόσφατο χρίσµα του Καρόλου-, που χαίρει της απόλυτης εκτίµησης του παλατιού, αφετέρου η «αντάρτισσα», η Αµερικανίδα, που µετά το νέο, πολύκροτο ντοκιµαντέρ του Netflix -φυσικά εννοούµε το «Meghan and Harry», για το οποίο το ζευγάρι πληρώθηκε αδρά- βλέπει εκ νέου το όνοµά της να φιγουράρει παντού. Αν η Κέιτ µε τις εµφανίσεις της στις ΗΠΑ έχει κερδίσει τους απανταχού fashionistas, από κοινού µε το βασιλικότερο των βασιλέων έντυπο, το «Tatler», η Μέγκαν ετοιµάζεται να την επισκιάσει ακόµα µία χρονιά. Πώς; Εξηγούµε αµέσως. Ηδη κερδίζει έδαφος, έχοντάς το προλειάνει... τεχνηέντως.

Για το 2021, νικήτρια στέφθηκε πανηγυρικά η Μέγκαν. Ο λόγος, απλός: Για τη συνέντευξή της µε την Οπρα Γουίνφρεϊ εµφανίστηκε µε το «Φόρεµα της Χρονιάς», ένα Τζόρτζιο Αρµάνι που εκτίθετο στο βρετανικό Μουσείο Μόδας. Ο λόγος για το µπροκάρ Long Triple Silk Georgette Dress, αξίας 4.600 δολαρίων, από την Cruise συλλογή του αποκαλούµενου «πατέρα του µινιµαλισµού» για τη σεζόν Ανοιξη/ Καλοκαίρι 2022.

Αναγέννηση

Το κοµµάτι µε το λουλούδι του λωτού λόγω του συµβολισµού του -την αναγέννηση και την ικανότητα να ανθίζει και υπό αντίξοες συνθήκες- ήταν λες κι έδωσε το «push» για την «αναγέννηση» της Μέγκαν: Η δηµοτικότητά της, µετά τη συνέντευξη, την οποία παρακολούθησαν 60 εκατ. τηλεθεατές σε περισσότερες από 70 χώρες, εκτοξεύτηκε. Τώρα, έναν περίπου χρόνο µετά, αναµένεται η «αντεπίθεση». Στο τρέιλερ για το ντοκιµαντέρ για εκείνη και τον Χάρι, η πλατφόρµα αποκάλυψε ότι το Volume II θα είναι διαθέσιµο για παρακολούθηση στο Netflix από τις 8/12, οπότε δροµολογήθηκε η πρεµιέρα του, έως τις 15/12. Κατι... σύµπτωση: Την ίδια ηµεροµηνία έχει προγραµµατιστεί η ειδική συναυλία των χριστουγεννιάτικων τραγουδιών της πριγκίπισσας της Ουαλίας. Θα µεταδοθεί µεν την παραµονή των Χριστουγέννων, αλλά η εορταστική εκδήλωση πρόκειται να λάβει χώρα στο Αββαείο του Γουέστµινστερ την επόµενη Πέµπτη. Ως φόρο τιµής, δε, στην εκλιπούσα βασίλισσα Ελισάβετ, στη συναυλία θα τιµηθούν οι αξίες που επέδειξε κατά τη θητεία της. «Μέλη της βασιλικής οικογένειας θα είναι µεταξύ των καλεσµένων, όπως και προσωπικότητες που εµπλέκονται σε κοινοτικά έργα, φιλάνθρωποι και εθελοντές, µέχρι ανταποκριτές και προσωπικό των ενόπλων δυνάµεων», ανέφερε το ITV.

«Βρώμικο παιχνίδι»

Εννοείται, η συναυλία της Κέιτ Μίντλετον συµπίπτει µε το ντοκιµαντέρ-βόµβα του Χάρι και της Μέγκαν, κάτι πολύ πιο ενδιαφέρον για την πλειονότητα. Εξάλλου, για το τελευταίο τρέιλερ ο πρίγκιπας Χάρι δήλωσε: «Υπάρχει διαρροή, αλλά και δηµιουργία ιστοριών... Είναι βρώµικο παιχνίδι». Αναφερόµενος, δε, στη µητέρα του, λαίδη Ντι, ο δούκας του Σάσεξ είπε: «Ηµουν τροµοκρατηµένος. Κανείς δεν ξέρει πλήρως αλήθεια, αλλά εµείς τη γνωρίζουµε». Μάλιστα, φωτογραφήθηκε µε τη Μέγκαν στη Ν.Υ., στην πρώτη κοινή τους δηµόσια εµφάνιση ύστερα από την κυκλοφορία των τρέιλερ για το πολυσυζητηµένο ντοκιµαντέρ τους στο Νetflix.

Εχοντας κιόλας γίνει πρωτοσέλιδα µε τις άµεσες και έµµεσες κατηγορίες που εξαπολύουν για το παλάτι του Μπάκιγχαµ, στη νέα τους εµφάνιση, στο πλαίσιο της απονοµής των Ripple of Hope Awards, έµοιαζαν ανέµελοι. Τι σηµαίνει αυτό; Παρά την εκθαµβωτική εµφάνιση της νέας πριγκίπισσας της Αγγλίας στην τελετή των βραβείων Earthshot µε το νοικιασµένο πράσινο φόρεµα, το οποίο συνδύασε µε το Delhi Durbar Art Deco Emerald Choker της πριγκίπισσας Νταϊάνα (σηµειωτέον, η αξία του τσόκερ της λαίδης Ντι ανέρχεται στα 15 εκατ. δολάρια), η Μέγκαν ήδη φαίνεται πως την επισκιάζει. Οτι ακόµα µία χρονιά κερδίζει έδαφος. Κερασάκι στην τούρτα, ότι Χάρι - Μέγκαν παρέλαβαν το βραβείο Robert F. Kennedy Ανθρωπίνων ∆ικαιωµάτων για την «ηρωική» στάση τους απέναντι στον ρατσισµό που βίωσαν από τη βασιλική οικογένεια...

Δημοσιεύτηκε στο Secret των ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΩΝ στις 10/12