Όποια χώρα επιτεθεί με πυρηνικά όπλα στη Ρωσία θα εξαφανιστεί από προσώπου γης, διακήρυξε απόψε ο Βλαντιμίρ Πούτιν, συντηρώντας το κλίμα φόβου για έναν πυρηνικό πόλεμο.

Τα πυρηνικά στο προσκήνιο έφερε πάλι ο Ρώσος Πρόεδρος. Το μήνυμά του ήταν σαφές όσο και τρομακτικό, σύμφωνα με το Ρόιτερς: “Θα εξαφανίσουμε όποιον μας χτυπήσει με τέτοια όπλα”.

 «Οι Αμερικανοί υποτίθεται πως έχουν την δυνατότητα για ένα χτύπημα αφοπλισμού μας με υπερηχητικά όπλα. Αλλά δεν διαθέτουν τέτοια όπλα. Εμείς όμως έχουμε», δήλωσε ο Βλάντιμιρ Πούτιν, Πρόεδρος της Ρωσίας.

 Την ίδια ώρα αντιπροσωπεία του ρωσικού υπουργείου εξωτερικών συναντήθηκε ξανά με Αμερικανούς αξιωματούχους σε τουρκικό έδαφος. Λεπτομέρειες της συνάντησης δεν έχουν γίνει γνωστές αλλά φαίνεται πως οι διπλωματικές δίοδοι ανάμεσα σε Μόσχα και Ουάσιγκτον έχουν ενεργοποιηθεί. Αποτέλεσμα αυτής της ενεργοποίησης και η ανταλλαγή της Αμερικανίδας Μπρίτνει Γκράινερ η οποία έφτασε στις Ηνωμένες Πολιτείες.

 «Είναι μία ημέρα για την οποία δουλεύουμε εδώ και καιρό. Ποτέ δεν σταματήσαμε να πιέζουμε για την απελευθέρωσή της. Ήταν επίπονες και επίμονες διαπραγματεύσεις», σχολίασε ο Τζο Μπάιντεν, Πρόεδρος Ηνωμένων Πολιτειών.

 Οι δύο φορές χρυσή ολυμπιονίκης επέστρεψε στην γενέτειρά της το Τέξας μετά από πολύωρο ταξίδι από το Άμπου Ντάμπι στο οποίο έγινε η ανταλλαγή της με τον ρώσο έμπορο όπλων Βίκτορ Μπουτ.

 Η διαδικασία ανταλλαγής μαγνητοσκοπήθηκε από τους Ρώσους.

 Η Γκράινερ με κόκκινο μπουφάν βγαίνει από το ρωσικό αεροσκάφος και κατευθύνεται στο κέντρο του διαδρόμου προσγείωσης. Την ίδια πορεία ακολουθεί και ο Μπουτ ο οποίος αγκαλιάζεται εγκάρδια με τον επικεφαλής της ρωσικής αποστολής λίγο πριν τα δύο πρόσωπα ακολουθήσουν δρόμους αντίθετους.

 Στις Ηνωμένες Πολιτείες στελέχη των Ρεπουμπλικάνων κάνουν λόγο για ετεροβαρή ανταλλαγή που μπορεί να δημιουργήσει κακό προηγούμενο με την Μόσχα.